Публикувано на

Риби – Аз се колебая

Зодия Риби са родени под планетите Юпитер и Нептун и знака Вода.

Общи характеристики:

Те са ненаситни същества, които се изплъзват от всичко, което би било някакво ограничение или препятствие за тях. Не обичат въпроси, които изискват точен отговор или определение. Дават вид на хора без проблеми, но всъщност имат доста комплекси. Интелигентността им почива на богато въображение, но често и върху интуиция, която е прекалена и нелогична. Това предизвиква известно объркване, което ги тласка към утопии.

Като цяло не са силни натури и се колебаят много, преди да решат даден проблем.

Силни качества: отзивчивост, доброта, преданост и оптимизъм, които ги водят към социални успехи, почтени и много талантливи, много верни и добри приятели;

Слаби качества: нерешителност, страх, неразбиране на практически детайли, презрение към определени бариери; често се разкъсват от вътрешни противоречия, поради липса на реалистичен поглед върху нещата;

Понякога са неуверени и неспокойни. Трудни са за разбиране, защото променят решенията си. Склонни са към себеосъждане.

Относно здравето на Рибите, склонни са към хормонални смущения. Трябва да внимават с краката и течностите в организма. Склонни са към мокри дерматози, много са чувствителни към студ и влага. Трябва да избягват успокоителните и алкохола. Лесно се заразяват.

Съветите към зодията е да включат в менюто си повече сурови плодове и зеленчуци и да правят млечни диети.

Необходимо е и повече движение, за да се избегне натрупването на излишни килограми. Препоръчителни са яйцата, риба, маслини, крехки меса, грис, круши, череши и дюли.

 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

158 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.