Публикувано на

Зодия Риби – здраве и хранене

соларен хороскоп

Зодия Риби са родени под влиянието на планетите Юпитер и Нептун, и са един от трите водни знака в астрологията.

Общи характеристики:

Те са ненаситни същества, които се изплъзват от всичко, което би било някакво ограничение или препятствие за тях. Не обичат въпроси, които изискват точен отговор или определение. Дават вид на хора без проблеми, но всъщност имат си имат доста свои тревоги. Интелигентността им почива на богато въображение, но често и върху интуиция, която понякога може да бъде крайно нелогична. Това предизвиква известно объркване, което ги тласка към утопии. Като цяло са изключително емоционални натури и понякога се колебаят много, преди да решат даден проблем.

Силни качества:

отзивчивост, доброта,  състрадателност, преданост и оптимизъм, които ги водят към социални успехи, почтени и много талантливи, много верни и добри приятели.

Слаби качества: 

при повечето представители има известна нерешителност, страх, неразбиране на практически детайли, презрение към определени бариери; често се разкъсват от вътрешни противоречия, поради липса на реалистичен поглед върху нещата.

Понякога са неуверени и неспокойни. Трудни са за разбиране, защото променят решенията си. Склонни са към себеосъждане.

Относно здравето на Рибите:

склонни са към хормонални смущения. Трябва да внимават с краката и течностите в организма. Възможно е често да се оплакват от  задържане на течности. Склонни са към мокри дерматози, много са чувствителни към студ и влага. Трябва да избягват успокоителните и алкохола. Лесно могат да се заразят.

Съветите към зодията са :

да включат в менюто си повече сурови плодове и зеленчуци и да правят млечни диети. Необходимо е и повече движение, за да се избегне натрупването на излишни килограми. Препоръчителни са яйцата, риба, маслини, крехки меса, грис, круши, череши и дюли.

Много положително се отразяват водните спортове на представителите на зодия Риби. Те са подвижен и воден знак и плуването, както и водната аеробика биха се отразили чудесно на тяхното здраве и психика. Много полезни за тях са и всякакъв вид йога практики, както и медитацията. Те са изключително чувствителни към средата и хората около тях и е много важно да се научат да гледат по-философски на живота, за да не страда тяхната нервна система.

 

Надявам се статията ми да ви е била полезна!

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts