Публикувано на

Зодия Козирог – хранене и здраве

Зодия Риби - здраве и хранене

Зодия Козирог е един от трите земни знака в зодиака и се управлява от планетата Сатурн.

Общи характеристики:

Представителите на зодията са родени през зимата и имат ярка вътрешна сила. Те разглеждат настоящия момент само като предпоставка за далечни сигурни успехи. Козирогът е горд и тактичен, понася стоически всички тежести и отговорности в живота. Подрежда методично всичко, което трябва да свърши. Винаги е способен да се владее и по – рядко показва емоциите си. Подчинява се на стриктните правила и не обича изненадите, които биха нарушили установения ред.

Козирогът не пилее напразно времето си, той е интелигентен, амбициозен и талантлив. Обикновено си поставя висока цел, която може да предвиди десетина години по – рано. Има силно развита интуиция и психически възможности, винаги е сериозен и в повечето случаи може да бъде и малко затворен.

Силни страни:

Самодисциплина, организаторски дух, винаги има големи планове и стриктно запълва времето  си, безпристрастен, отговорен, справедлив, добър ръководител и мениджър, може да му се гласува доверие.

Слаби страни:

Песимизъм, възможна жажда за власт, скептичен рационализъм, критичност към близките си, изпитва необходимост да бъде оценен, поддържан и вдъхновяван.

Здравето на Козирога:

зависи от равновесието на калция в неговия организъм. Съществува опасност от ревматизъм, анемия, сухи дерматози, проблеми с костите. Силни простуди и влага предизвикват могат да предизвикат проблеми със слуха, болки в коленете или зъбите. Необходимо е да  обръща повече внимание на тялото и на здравето си. Някои представители са склонни към работохолизъм и важен съвет към тях е да намират време за почивка и повече движение. Трябва да избягва кисели храни, лимонов сок. Препоръчват се млечни несолени храни, соя, пюрета, моркови, картофи, тиквички, домати, зелена салата, цвекло, магданоз, компоти, сокове от ябълки, ягоди и череши.

Подходящи спортове за зодиакалния знак Козирог са всички, за които се изисква издръжливост и сила на духа: катерене, колоездене, всички зимни спортове, бягане на дълги разстояния.

Надявам се статията ми да ви е харесала.


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

159 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.