Публикувано на

Зодия Козирог – хранене и здраве

соларен хороскоп

Зодия Козирог е един от трите земни знака в зодиака и се управлява от планетата Сатурн.

Общи характеристики:

Представителите на зодията са родени през зимата и имат ярка вътрешна сила. Те разглеждат настоящия момент само като предпоставка за далечни сигурни успехи. Козирогът е горд и тактичен, понася стоически всички тежести и отговорности в живота. Подрежда методично всичко, което трябва да свърши. Винаги е способен да се владее и по – рядко показва емоциите си. Подчинява се на стриктните правила и не обича изненадите, които биха нарушили установения ред.

Козирогът не пилее напразно времето си, той е интелигентен, амбициозен и талантлив. Обикновено си поставя висока цел, която може да предвиди десетина години по – рано. Има силно развита интуиция и психически възможности, винаги е сериозен и в повечето случаи може да бъде и малко затворен.

Силни страни:

Самодисциплина, организаторски дух, винаги има големи планове и стриктно запълва времето  си, безпристрастен, отговорен, справедлив, добър ръководител и мениджър, може да му се гласува доверие.

Слаби страни:

Песимизъм, възможна жажда за власт, скептичен рационализъм, критичност към близките си, изпитва необходимост да бъде оценен, поддържан и вдъхновяван.

Здравето на Козирога:

зависи от равновесието на калция в неговия организъм. Съществува опасност от ревматизъм, анемия, сухи дерматози, проблеми с костите. Силни простуди и влага предизвикват могат да предизвикат проблеми със слуха, болки в коленете или зъбите. Необходимо е да  обръща повече внимание на тялото и на здравето си. Някои представители са склонни към работохолизъм и важен съвет към тях е да намират време за почивка и повече движение. Трябва да избягва кисели храни, лимонов сок. Препоръчват се млечни несолени храни, соя, пюрета, моркови, картофи, тиквички, домати, зелена салата, цвекло, магданоз, компоти, сокове от ябълки, ягоди и череши.

Подходящи спортове за зодиакалния знак Козирог са всички, за които се изисква издръжливост и сила на духа: катерене, колоездене, всички зимни спортове, бягане на дълги разстояния.

Надявам се статията ми да ви е харесала.


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts