Публикувано на

Зодия Скорпион – Аз воювам

Зодия Стрелец - Аз виждам

Зодия Скорпион се управлява от планетите Марс и Плутон и е подвластен на стихията Вода.

Обща характеристика:

Скорпионът е абсолютен индивидуалист. Обича да преодолява трудности. По принцип е затворен в себе си, понякога е агресивен, по правило никога не забравя нанесената му обида.

За него животът е бойно поле. Скорпионът стига до дъното на нещата, като многократно може да започне живота си от нулата.  Уникалната способност да се трансформират на всички нива е забележителна способност на всички представители на този знак. Необходимостта да се налага и впечатляващите умения да манипулира останалите за добро или лошо, е битка, от която Скорпионът излиза победител. Той се отегчава, когато животът му е много спокоен, защото тогава започва да се съмнява в  себе си. Предпочита да преодолява трудности, да си поставя цели и постоянно да се развива. Често може да разруши живота си поради гняв и ревност. Трябва да внимава именно с емоциите си, да се опита да търси баланса, защото интензивните емоционални преживявания могат да бъдат разрушителни за здравето на скорпиона.

Силни страни:

умение да отказва, възможност да открие слабите места на всички, непоклатима воля, изключително силно развита интуиция, справяне с трудностите, уникална способност да се трансформира на всички нива, верен на хората, които обича и уважава, изключително ценен приятел и събеседник.

Слаби страни:

злопаментност, безчувственост, труден контрол на емоциите, понякога отмъстителност.

Здравето на Скорпиона

е много добро. Има известна предразположеност към инфекции, кожни болести, артрит и проблеми с храносмилателните и половите органи. В хранителния режим трябва да избягва всичко, което произвежда токсини, алкохол, някои успокоителни.

Ечемикът е необходима храна на Скорпиона. Той е много богат на витамини Е, B6, PP, Mg, Ka. Ечемикът дава енергия, помага за калцирането на скелета. Успешно се прибавят кълнове ечемик към млечни продукти и плодови сладкиши.

Ценен съвет към зодиакален знак скорпион е да приема достатъчно количество калций, който могат да си набавят от извара, кисело мляко, зеленолистните зеленчуци – спанак, броколи. Не бива да забравя и прием на достатъчно количество вода през целия ден, която ще предпази тялото му от ненужна дехидратация!

Много е важно скорпионите да се пазят от своите разрушителни емоции, могат успешно да се насочат към занимания с йога или да вложат огромния си запас от енергия към това да помагат на другите. Изключително подходяща област за развитие на представителите на знака би била медицината. Скорпионите имат силна енергия, затова биха били невероятни кинезитерапевти, незаменими психолози или психотерапевти, както и много добри учители или археолози.

Надявам се статията ми да ви е била полезна!


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts