Публикувано на

Зодия Телец – Аз притежавам

Зодия Стрелец - Аз виждам

Общи характеристики:

Зодия Телец се управлява от планетата на любовта, красотата и парите – Венера.Телецът е земен знак – упорит, целенасочен и не обича промените. Живее с миналото си, което му сложи като пример, или с бъдещето, което се стреми грижливо да подготви.

Телецът не обича споровете и затова веднага приема или отказва нещата. Упорито се стреми към постигането на целите си. Много е ревнив и привързан към това, което притежава. Предпочита да се посвети на някаква цел – материална, морална или сърдечна. По принцип дава вид на спокоен човек, но по – добре е да не го ядосвате, защото гневът му може да бъде взривоопасен.

Силните му страни са: страст към работата, смелост, упоритост, реален поглед върху нещата, склонност към икономии, верен и ценен партньор.

Слаби страни: ревност, трудно приспособяване към промени, инат.

Зодия Телец и здравето:

Здравето на зодиакален знак телец често е стабилно до определена възраст. Претоварването му с работа често може да доведе до проблеми.   Замърсеният въздух не се отразява добре на Телеца. Представителите на зодията са с уязвима дихателна система и са предразположени към бронхити, усложнения с гърлото, сливиците и слуха.

Телецът трябва да се стреми да не прекалява с преяждане и препиване, особено жените, които в повечето случаи са добри кулинарки. Телецът е ценител на хубавото вино и вкусната храна, но трябва да се научи на баланс. Има нужда от бедна на мазнини храна, разнообразни предястия, топла сготвена храна, месо на скара. Особено полезни за зодията са домати, краставици, зелен боб, лук, грах, моркови и много плодове (ябълки, череши, портокали,ягоди и круши. Най – полезната храна за Телеца, е царевицата.Тя действа освежаващо през летните дни и е много хранителна.

Ценен съвет към всички представители на този земен знак е да намират повече време за разходка сред природата, която им дава истинска радост и ги зарежда с положителна енергия!

Надявам се статията да ви е била полезна. Ще се радвам да я споделяте и/или да дадете свое мнение или коментар по темата.


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.