Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Дева – Аз анализирам

Общи характеристики: 

Зодия Дева е под влияние на планетата Меркурий и като всички земни знаци е родена под знака Земя. Има нужда от хора около себе си, за да получава чувство за сигурност. Девата е разумно същество, не се поддава на страсти, но се ръководи от сърцето си. Строга към себе си и към другите, анализира критично и непрекъснато последиците от постъпките си спрямо околните. Иска да бъде безупречна и не нарушава правилата и законите.

Родените под знака Дева са много трудолюбиви, изрядни и безупречни към външния си вид. Понякога са резервирани към околните, подлагат всичко на проверка, обсъждане и изследване. Те изпитват страх от бурите на живота и предпочитат да се застраховат за всичко предварително. Могат да бъдат щедри или икономични, както много организирани понякога, така и напълно хаотични.

Силни страни на знака са: професионалисти в работата си, имат много добро чувство за практичност, предвидливост, пестеливост в повечето случаи, разумна организация, хора на които може да се разчита за съвет или помощ;

Слаби страни: трудна комуникация особено с непознати, неволен егоизъм, рискуват да се изгубят в съмнения или в постоянна критика, прекалена чувствителност.

Здравето на Девата зависи от начина на живот. При повечето представители, които са работохолици, често се наблюдават оплаквания от страна на вътрешните органи : колити, херния, проблеми с панкреас и жлъчка. Затова трябва да се избягва храненето на крак и некачествените храни. Много често представителите на зодията обичат и да се самолекуват. Препоръки за родените през есента са консумация на грозде и ябълки, които ще стимулират храносмилането им. Необходими за доброто здраве на Девата са повече супи, витамини, краставици, житни растения, грис, зелена салата, риба, карфиол, маслини, крехко месо, юфка, банани.

Като може би най – полезна храна за зодията са плодовете. Много добре е да се консумират сутрин на закуска, но самостоятелно, без други храни. Те са и най – лесният и полезен десерт, който напълно замества тестени храни и сладкиши. Плодовете са източник на редица витамини и минерални соли, а ядковите плодове се препоръчват при подагра и артрит.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.