Публикувано на

Зодия Стрелец – Аз виждам

Зодия Стрелец - Аз виждам

Зодия Стрелец е под влияние на планетите Юпитер и Нептун, и стихията Огън.

Общи черти:

Стрелецът е динамичен и контактен. Често действията му се ръководят от спортния му дух и любовта му към природата. Обича живота такъв, какъвто е, защото знае как да го гледа от положителната му страна. Представителите на зодия Стрелец вярват, че бъдещето е много по – добро от всяко минало, и понякога воюват с традициите, за да може да живеят по – различно. Обичат сами да си вършат работата, като предпочитат да вникне и в най -дребните детайли.

Стрелецът винаги се стреми да се покаже нещо повече от това, което е , знае, разбира или притежава. Склонен е към мистиката. Трябва да бъде внимателен към избора на приятели и да убеждава противниците си, без да е агресивен.

Силните страни

на зодията са неговата смелост, активното му участие в колективния живот, добрата воля и намирането на общ език с всички.

Слабите страни

са свързани с начина, по който се намесва в живота на другите , за да наложи волята и разбиранията си. Гордост, понякога грубост, презира опасностите и често си противоречи. Мислейки се за алтруист, понякога действа егоистично.

Само когато се идентифицира с висок идеал, би могъл да пусне в действие цялата си енергия , за да достигне до динамично равновесие.

Здравето на Стрелеца

по принцип не му създава особени проблеми. Спортната дейност му помага да елиминира токсините от организма му, както и излишните тлъстини, които често са резултат на неговата лакомия. При представителите, които водят заседнал начин на живот има опасност от хранителни смущения, чернодробна болест, хипертония, астма, разширени вени, ревматизъм. Необходими за здравето на Стрелеца са правилен хранителен режим и чист въздух. Храната трябва да бъде разнообразна, но в малко количество. Полезно е да консумира е риба, телешко, агнешко и пилешко месо, мед, макарони, домати, патладжани, лапад, спанак, овес и тиквички.

Кестените са много полезни за зодията. Те са богати на редица витамини и полезни за здравето химични елементи като Mg, Fe, Zn, Cu, Ca и др. Преди да се използват за приготвяне на сладкиши или сладки, кестените трябва да се обелят.

Ценен съвет към представителите на огнената зодия е да спортуват по-често. Подходящи спортове за тях са плуване, колоездене, както и бягане, катерене, футбол и гимнастика. Много добре им се отразяват планинските преходи, които ги зареждат с енергия и радост от покоряването на нови върхове!

Надявам се статията ми да ви е била полезна.


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.