Публикувано на

Зодия Рак – Сам на острова си

Зодия Стрелец - Аз виждам

Общи характеристика на зодия рак:

 

Зодия Рак е роден под влиянието на Луната и е подвластен на стихията Вода. Предпочита да остане цял живот безгрижно дете, имащо нужда от закрила и сигурност. Не обича обективната реалност и се развива предимно в света на въображението. Силно се влияе от активността на храносмилателните и репродуктивните си органи. Представителите на тази емоционална зодия трудно променят обичайната си обстановка. Понякога са много затворени, и изправени пред важни проблеми, могат да бъдат нерешителни. Ракът обича спокойния живот, без разправии. Любвеобилен, предан и много обича домакинството и своя дом, който превръща в истинска семейна крепост.

Силни качества:  добра интуиция по отношение на работа, лесно създава контакти, инициативност, дружелюбност, нежност, грижовност и всеотдайност.

Слаби качества: упорство, често не признават грешките си, плахост, трудности да бъде начело, привързаност към навиците си, връхчувствителност и меланхолия.

 

Здравето на зодиакален знак Рак

е свързано с всички кухини на неговото тяло: стомах, пилор, плеври, перитонеум. Често представителите на зодията се оплакват от киселини, гастроентерити, язви, задържане на вода. Причина за повечето  оплаквания на Рака, е именно извънредната му чувствителност, която може да рефлектира върху здравето му. Необходими за здравето му са много сън и стимулираща храна. Препоръчват се диетични, леко маслени храни, сварени зеленчуци, царевица, ориз и изобилие от плодове, които ще му помогнат за стомашно – чревните оплаквания (портокали, праскови, ябълки, грейпфрут, ягоди, пъпеш).

Сладоледът и медът също се препоръчват на Раците. Но оризът е най – полезната храна за зодията. Той е много богат на витамини и фосфор, а най – хубавото е,че може да се приготви по най – разнообразни начини.

Надявам се статията ми да ви е била полезна! Ще се радвам да споделите с нас ваши коментари и мнения.


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts