Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Рак – Сам на острова си

Общи характеристики:

Зодия Рак е роден под влиянието на Луната и под знака Вода. Предпочита да остане цял живот безгрижно дете, имащо нужда от закрила и сигурност. Не обича обективната реалност с се развива предимно в света на въображението. Силно се влияе от активността на храносмилателните и репродуктивните си органи. Трудно променя обичайната си обстановка. Понякога е много затворен, и изправен пред важни проблеми, е нерешителен.

Ракът обича спокойния живот, без разправии. Любвеобилен и предан е и много обича домакинството.

Силни качества:  добра интуиция по отношение на работа, лесно създава контакти, инициативност, дружелюбност, нежност;

Слаби качества: упорство, често не признават грешките си, плахост, трудност да бъде начело, привързаност към навиците си и свръх -чувствителност

Здравето на Рак е свързано с всички кухини на неговото тяло: стомах, пилор, плеври, перитонеум.

Често представителите на зодията се оплакват от киселини, гастроентерити, язви, задържане на вода. Причина за повечето  оплаквания на Рака, е именно извънредната му чувствителност, която може да рефлектира върху здравето му.

Необходими за здравето му са много сън и стимулираща храна. Препоръчват се диетични, леко маслени храни, сварени зеленчуци, царевица,ориз и изобилие от плодове, които ще му помогнат за стомашно – чревните оплаквания (портокали, праскови, ябълки, грейпфрут,ягоди, пъпеш).

Сладоледът и медът също се препоръчват на Раците. Но оризът е най – полезната храна за зодията. Той е много богат на витамини и фосфор, а най – хубавото е,че може да се приготви по най – разнообразни начини.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.