Публикувано на

Зодия Рак – Сам на острова си

Зодия Стрелец - Аз виждам

Общи характеристика на зодия рак:

 

Зодия Рак е роден под влиянието на Луната и е подвластен на стихията Вода. Предпочита да остане цял живот безгрижно дете, имащо нужда от закрила и сигурност. Не обича обективната реалност и се развива предимно в света на въображението. Силно се влияе от активността на храносмилателните и репродуктивните си органи. Представителите на тази емоционална зодия трудно променят обичайната си обстановка. Понякога са много затворени, и изправени пред важни проблеми, могат да бъдат нерешителни. Ракът обича спокойния живот, без разправии. Любвеобилен, предан и много обича домакинството и своя дом, който превръща в истинска семейна крепост.

Силни качества:  добра интуиция по отношение на работа, лесно създава контакти, инициативност, дружелюбност, нежност, грижовност и всеотдайност.

Слаби качества: упорство, често не признават грешките си, плахост, трудности да бъде начело, привързаност към навиците си, връхчувствителност и меланхолия.

 

Здравето на зодиакален знак Рак

е свързано с всички кухини на неговото тяло: стомах, пилор, плеври, перитонеум. Често представителите на зодията се оплакват от киселини, гастроентерити, язви, задържане на вода. Причина за повечето  оплаквания на Рака, е именно извънредната му чувствителност, която може да рефлектира върху здравето му. Необходими за здравето му са много сън и стимулираща храна. Препоръчват се диетични, леко маслени храни, сварени зеленчуци, царевица, ориз и изобилие от плодове, които ще му помогнат за стомашно – чревните оплаквания (портокали, праскови, ябълки, грейпфрут, ягоди, пъпеш).

Сладоледът и медът също се препоръчват на Раците. Но оризът е най – полезната храна за зодията. Той е много богат на витамини и фосфор, а най – хубавото е,че може да се приготви по най – разнообразни начини.

Надявам се статията ми да ви е била полезна! Ще се радвам да споделите с нас ваши коментари и мнения.


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

159 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.