Публикувано на

Психология на успеха

Кой от нас не иска да бъде щастлив, здрав и успяващ? Въпреки това, често се отклоняваме от правия път към постигане на тази цел. Щастливите и усмихнати хора са със силно изразена индивидуалност, но имат и редица общи черти помежду си, които ги свързват.

Каква е тайната в техния начин на живот и на мислене, която им гарантира благополучие?

 1. Не изпитват постоянно недоволство от настоящето.
 2. Широкосроени са и са и винаги са отворени за идеите на другите.
 3. Работят целенасочено за изграждане на здравословни навици в ежедневието.  Когато веднъж успеете да положите основата, с лекота ще се придържате към новия си начин на живот.
 4. Избягват негативните и натоварващи хора в близкото си обкръжение.
 5. Не се интересуват от мнението на другите за тях.
 6. Не се опитват да угаждат на хората за да се сближат с тях.
 7. Те възприемат трудните и предизвикателни ситуации като възможност за личностно израстване.
 8. Отделят време за себе си. Дали ще бъде един час тренировка във фитнес салона или петнадесет минути за бърз поглед над днешната преса, това е тяхното лично време. Освен това то се нарежда на едно и също ниво заедно с всички други приоритети при планирането на деня.
 9. Те са духовни личности. Това не означава непременно религиозни.  Може да се изразява в практикуване на йога, медитативни практики и други методи за въздействие на духа.
 10. Практикуват дълбоко дишане.
 11. Те знаят, че няма такова нещо като “да имам всичко” и това не ги безпокои. В противен случай нямаше ли света да е едно безкрайно скучно място и да не се стремим към нищо!
 12. Наблюдават поведението на хората, на които се възхищават. Анализират начина по който тези хора се справят с трудните ситуации.
 13. Следват своя вътрешен глас при взимането на решения.
 14. В отношенията с близките дават без да очакват в замяна.
 15. Не са претенциозни и самонадеяни.
 16. Знаят как да казват НЕ и не се отмятат от думата си.  Могат да поставят граници.
 17. Страстта е това, което ги води. Те истински вярват в успеха на това, което правят.
 18. Не се оплакват. Търсят решение на проблема активно и изискват градивна критика от околните.
 19. Изградили са си своя собствена ценностна система, която ги напътства както в личния, така и в професионалния живот.
 20. Могат да плуват и срещу течението.
 21. Завършват това, което са започнали.
 22. Не се сравняват с другите хора. Живеят своя собствен живот през по-голямата част от времето.
 23. Те също искат да успеят!

Успехът неминуемо ще ни споходи, ако полагаме последователни и упорити усилия. Всичко това е възможно единствено ако сме в добра кондиция и се пазим от хронична умора и бърнаут, които намаляват продуктивността. Още повече, амбициозните хора много по-често се разболяват, тъй като постоянния стрес, на който са подложени отслабва имунната система. Кои са най-ефикасните природни средства за повече енергия, отлична памет и концентрация ще научите по време на предстоящия онлайн клас. Този клас ще разкрие тайната на Източните култури на Китай, Тибет и Япония за младост и дълголетие. Ще научите и за редица супер храни, с които да преборите хроничната умора и да подсилите естествения имунитет. Повече информация за събитието и записване за участие ще откриете тук.

Автор: маг. фарм. Бояна Иванова

blank

Бояна Иванова e магистър-фармацевт и квалифициран специалист по лечебни растения и фитопродукти. Тя е практикувaщ фитотерапевт и консултант по балансирано хранене, помагайки на хората да подкрепят и подобряват своето здраве чрез лечебната сила на природата. С удоволствие споделя опита и знанията си в областта като водещ на семинари по билколечение и здравословно хранене. Повече информация

100 posts