Необходими продукти
500 гр патладжан (1 голям)
1 тиквичка
3 супени лъжици соев сос (количеството може да варира според вашия вкус)
стрък розмарин
клонче салвия
черен пипер
3 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин екстра върджин
100 мл готвене вода (или зеленчуков бульон)
10 грама царевично брашно за качамак (по желание)
Инструкции за приготвяне
През това време нарежете на кубчета със среден размер патладжана и тиквичката.
Покрийте тавата с пергаментова хартия, отцедете картофите и ги разстелете заедно с патладжана и тиквичките равномерно в тавата за да осигурите равномерно изпичане. Добавете стръка нарязан розмарин, салвия, трите скилидки чесън и черен пипер. Налейте около 100 мл вода от варенето(или бульон), в която сте добавили соевия сос, поръсете с царевично брашно . Печете за около 30-40 минути, като в последните 5 минути преместите картофите под реотана или включите вентилатора, за да ги направи хрупкави и златисти. Изключете фурната и напръскайте картофите, патладжaна и тиквичките със зехтин, сервирайте ги топли.
- порции: 4
Автор: Антония Карова
Здравейте,
Аз съм Антония – любител на здравословното хранене, морето, планината и йогата! Майка на три близначки и едно момче, на които предпочитам да дам алтернативи на всички изкушения от супермаркета, а не забрана. Възможност да се насладим на вкусните неща по здравословен начин в едно щастливо семейство! Тази кухня е любима на всички мои приятели, надявам се да ви помогна в създаването на вашите шедьоври, и разбира се, всички съвети, коментари и предложения са винаги добре дошли!
Това е сайта на който винаги може да ни намерите:
http://www.tonyshappykitchen.com/bg/
https://www.facebook.com/tonyshappykitchen/?fref=ts