Публикувано на

За мъжката импотентност има и безопасно лечение

Най-често използваните лекарства за еректилна дисфункция не са безвредни. Както всички останали лекарства, и те имат своите странични ефекти. Примерите са силно главоболие, прилив на кръв към главата и зачервяване на лицето, понижаване на кръвното налягане, сърцебиене, нарушения в цветното зрение и редица други неприятни ефекти.

Лекарствата не трябва да се използват от индивиди под 18 години и не бива да се комбинират с алкохол, който факт обаче доста често се пренебрегва.

Много е важно да се отбележи, че приемът например на силденафил, може да доведе до рязко спадане на кръвното налягане ако се приема с лекарства за лечение на ангина пекторис. Освен това силденафилът не е подходящ при мъже с много високо или много ниско кръвно, както и при напълно здрави индивиди или пациенти с аритмия.

Агрининът е аминокиселина, която е основен източник на азотен оксид, а именно той е в основата на кръвонапълването на пениса при ерекция.  Лекарства за еректилна дисфункция блокират специфичен ензим в тялото, който всъщност разрушава азотния оксид. Т.е. аргининът има подобно действие, но при него ефектът е по-бавен.

Дози от 1500-3000 мг дневно в период от няколко седмици съветват специалистите.

Тази аминокиселина е подходяща за спортисти и всички трениращи поради вазодилатиращия ефект, който настъпва след приемането на суплемента. Освен това аргининът спомага за по-бързото изгаряне на мазнините като увеличава нивата на растежния хормон.

При генитален херпес и ако приемате лизин, аргининът не се препоръчва.

Билките подсилващи  производството на тестостерон и подобряващи импотентността, са Маката, Сминдух, Бабини зъби и Гинко билоба.

Маката е билка, която се нарича още ‘растението чудо’. И това не е случайно. Растението има невероятно действие при импотентност, анемия, хронична умора. Освен това има благоприятни ефекти върху имунната система и е много богата на аминокиселини. Дневната доза обикновено е от 500 до 1500 мг.

Гинко билоба също помага при импотентност. Тя подобрява кръвооросяването не само на крайниците и мозъка, но и на пениса. Затова пациентите трябва да приемат доза от 60 мг поне 5-6 месеца.

Бабините зъби са с доказан ефект и досега се използват в редица препарати и хранителни добавки за повишаване нивата на тестостерона, а оттам и мускулната сила и енергия за цялото тяло.

Преди да посегнете към лекарствата, трябва да сте сигурни, че това е наистина последеният възможен изход. Защото има редица средства, които са напълно безвредни, на достъпни цени и с много добра ефективност. А за мъжете, които са със сърдечно-съдови заболявания, много по-добър избор са алтернативните средства.

Автор: магистър-фармацевт Мария Качамакова

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

159 posts

Напиши коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.