Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

За мъжката импотентност има и безопасно лечение

Най-често използваните лекарства за еректилна дисфункция не са безвредни. Както всички останали лекарства, и те имат своите странични ефекти. Примерите са силно главоболие, прилив на кръв към главата и зачервяване на лицето, понижаване на кръвното налягане, сърцебиене, нарушения в цветното зрение и редица други неприятни ефекти.

Лекарствата не трябва да се използват от индивиди под 18 години и не бива да се комбинират с алкохол, който факт обаче доста често се пренебрегва.

Много е важно да се отбележи, че приемът например на силденафил, може да доведе до рязко спадане на кръвното налягане ако се приема с лекарства за лечение на ангина пекторис. Освен това силденафилът не е подходящ при мъже с много високо или много ниско кръвно, както и при напълно здрави индивиди или пациенти с аритмия.

Агрининът е аминокиселина, която е основен източник на азотен оксид, а именно той е в основата на кръвонапълването на пениса при ерекция.  Лекарства за еректилна дисфункция блокират специфичен ензим в тялото, който всъщност разрушава азотния оксид. Т.е. аргининът има подобно действие, но при него ефектът е по-бавен.

Дози от 1500-3000 мг дневно в период от няколко седмици съветват специалистите.

Тази аминокиселина е подходяща за спортисти и всички трениращи поради вазодилатиращия ефект, който настъпва след приемането на суплемента. Освен това аргининът спомага за по-бързото изгаряне на мазнините като увеличава нивата на растежния хормон.

При генитален херпес и ако приемате лизин, аргининът не се препоръчва.

Билките подсилващи  производството на тестостерон и подобряващи импотентността, са Маката, Сминдух, Бабини зъби и Гинко билоба.

Маката е билка, която се нарича още ‘растението чудо’. И това не е случайно. Растението има невероятно действие при импотентност, анемия, хронична умора. Освен това има благоприятни ефекти върху имунната система и е много богата на аминокиселини. Дневната доза обикновено е от 500 до 1500 мг.

Гинко билоба също помага при импотентност. Тя подобрява кръвооросяването не само на крайниците и мозъка, но и на пениса. Затова пациентите трябва да приемат доза от 60 мг поне 5-6 месеца.

Бабините зъби са с доказан ефект и досега се използват в редица препарати и хранителни добавки за повишаване нивата на тестостерона, а оттам и мускулната сила и енергия за цялото тяло.

Преди да посегнете към лекарствата, трябва да сте сигурни, че това е наистина последеният възможен изход. Защото има редица средства, които са напълно безвредни, на достъпни цени и с много добра ефективност. А за мъжете, които са със сърдечно-съдови заболявания, много по-добър избор са алтернативните средства.

Автор: магистър-фармацевт Мария Качамакова

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

mm

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е ко-създател и автор във “Forumzdrave.bg”.

152 posts