Публикувано на

В крак с модата без болки

     Жените много често в името на добрия външен вид и модата се подлагат на болки и дискомфорт. Но това не води до нищо добро-напротив, може да стане причина за сериозни здравословни проблеми за в бъдеще.

Каишки, които се врязват в глезените
Не е нужно да приемате болката, ако искате да носите секси обувки. Когато решите да си купувате обувkи, направетe го следобeда – тогава ходилата ви са склонни към оток. Така ще имате по-обективна представа за това как ще се чувствате с новите обувки. Ако каишките въпреки това ви правят пришки, вместо познатите лепенки, пробвайте да нанесете обилно количество мехлем. Той ще позволи на каишката да се плъзга без да наранява глезена и ще успокои кожата.

Тежката дамска чанта
Най-вероятно не можете да изкарате деня, без да носите в чантата си гримове, чадър и други неща, правещи я тежка. В този случай си изберете чанта с широки дръжки, които да не се врязват в раменете ви. И спрете да тъпчете чантата си с всичко, което имате! Не трябва да носите повече от 10% от теглото на тялото ви. Заменете чантата на рамо с такава през рамо или с раница.

Пристягащо бельо
Придава чудесен ефект, стига да не е твърде малък размер или да не го носите твърде дълго време. Когато е прекалено стегнато, бельото може да доведе до оток в долните крайници и да повиши риска от поява на разширени вени. След като се съблечете, седнете или полежете с изпънати нагоре крака за поне половин час.

Много високи токчета
За съжаление мазолитеи раните не могат да се избегнат. За да си спестите болките, изберете обувки с висока плоска платформа, придържаща пръстите на краката. Носете обувки на високи токчета предимно с вечерния тоалет и избягвайте да ги използвате като ежедневна обувка. Не забравяйте, че доказано обувки с ток над 4 см подлагат на допълнително напрежение кръста и могат да доведат до хронични болки. От друга страна променят начина по който се разпределя теглото ви върху ходилото, което води бързата му умора. Избягвайте острите обувки, защото те притискат пръстите и водят до деформиране на ставите в тях с веремето.

Проблеми с ниските обувки
Не по малко рискови са ниските обувки. Причината да изпитвате болка, когато носите много ниски обувки тип „балерина“ ,е че имат много малка поддръжка на стъпалото. С времето напречния и надлъжния свод започват да падат и се появява болка в ходилото, коленете и дори долната част на гърба.

Вълнени пуловери
Някои материи като вълната могат да предизвикат обрив и раздразнения. Носете пуловерите от такава материя върху памучно поло с дълъг ръкав, за да избегнете дразненето. Сухата кожа е по-чувствителна, затова я поддържайте хидратирана.

Тежки обеци
Те могат да бъдат много сладки, но също така и да разтегнат неприятно ушите ви. За да предотвратите това:
– носете леки пластмасови, вместо тежки метални обеци;
– сменяйте тежките с малки, леки обеци всеки ден;
– носете обеци с винтчета.

Проблеми при тренировка
След тренировка се изпотяваме и това може да предизвика проблеми за кожата, например акне. Не носете дрехи от памук, а от синтетични материи, които задържат влагата далеч от кожата. Сменете дрехите си веднага след тренировка и се изкъпете.

Ленти за глава=Главоболие
Тези изкушаващи аксесоари могат да предизвикат главоболие. Това е така, понеже те притискат нервите, разположени по скалпа и челото. Затова не носете ленти, които са много стегнати или ги носете само за кратко време.

Стегнати дънки
Да облечем тесните си секси дънки ни кара да се чувстваме страхотно! Но ако са толкова тесни, че не можете да ходите и да сядате нормално, трябва да ги смените. Дънките тип клин трябва да са по краката, но да не се врязват в талията и да спират кръвообръщеието на краката. Изберете еластична материя, за да можете да се чувствате комфортно и да се движите свободно.