Публикувано на

Кислородът – задължително условие за живот или как той влияе на имунитета и способността на организма да се справя с вирусите

Кислородът е едно от задължителните условия за живот, той е необходим за функционирането и растежа на клетките. Здравите клетки в човешкото тяло са аеробни, което означава, че са необходими адекватни нива на кислород за нормалното им функциониране. Когато клетките са лишени от кислород или нивата на кислород са незадоволителни, те могат да мутират или да умрат. Ето защо някои учени наричат кислорода – витамин О.

Има различни начини да се увеличат нивата на кислород в кръвта, за да бъдем здрави и жизнени. Първият и най-лесен начин е чрез правилна и балансирана храна.

Кои храни помагат да наситим кръвта с кислород?

Алкалните храни са тези, които съдействат за увеличаване нивата на кислород. Освен консумация на алкални храни, движението и пиенето на много вода са важни за нивото на кислород в кръвта.

Алкални храни, които спомагат да наситим кръвта с кислород са: авокадо, зрели банани, спанак, лимон, чесън, ягоди, малини, къпини, моркови и други.

1. Спанак

Спанакът е много полезна храна, която съдържа високи количества желязо. А желязото е ключово за кислорода, защото повишава хемоглобина, който е кислородпренасящият компонент на червените кръвни клетки. Червените кръвни клетки поемат кислорода от белите дробове и го разпространяват до тъканите в тялото. При липса на желязо, организмът ще произвежда по-малко хемоглобин и следователно по-малко кислород за доставяне до тъканите. Ето защо спанакът е лесен и вкусен начин да си набавим повече кислород и да бъдем здрави.

2. Лимон

Това е най-богатата на кислород храна. Въпреки че лимоните са кисели, те помагат за алкализиране на организма. Освен това лимоните съдействат за детоксикиране на организма и поддържане на здравето на черния дроб.

Друг начин за набавяне на кислород, освен храната, е приемът на течен органичен германий.

Течен органичен германий – кислород до всяка клетка

Германият помага на клетките в тялото да запазят своя здравословен баланс. Наричан още минерал “чудо”, германият действа на клетъчно ниво като подобрява способността на клетките да генерират енергия, снабдявайки ги с кислород. Колкото повече се насищат клетките с кислород, толкова повече енергия се доставя до всички органи и системи в тялото. Една молекула органичен германий (Ge-132) има способността да пренася три атома кислород, който да достигне до клетките и тъканите. Ge-132 има способността да активира собствения имунен отговор, като увеличава производството на гама-интерферон, активира макрофагите, увеличава производството на естествените Т-клетки убийци, увеличава активността на T-лимфоцитите и производството на IgM и IgG (имуноглобулини М и G). Този процес го прави мощен интелигентен имуностимулатор, защото предпазва организма от свръх реакция на имунната система, която може да бъде опасна.

ХАЙДЕ HAYDE

ХАЙДЕ – HAYDE – от AboPharma съдържа течен органичен германий и екстракт от гъба Рейши – това е единствената комбинация на българския пазар, която съчетава изключителните ползи на двете съставки. Гъбата „Рейши“ е позната със силните си имуностимулиращи, противовъзпалителни и противовирусни свойства. Течният органичен германий допълва екстракта от гъба Рейши.

ХАЙДЕ  е “интелигентен” имуномодулатор, защото притежава способност да активира собствения имунния отговор, като го прави максимално ефективен, без да създава възможност за свръх реакция на имунитета.

ХАЙДЕ притежава и силен антиоксидантен ефект, който предпазва клетките на белия дроб от оксидативен стрес. Това прави клетките много по-устойчиви срещу вирусните атаки, включително и срещу COVID-19.  Oсновното усложнение на COVID-19 е пневмонията, a при пациенти с COVID-19 допълнителното снабдяване на клетките и тъканите с кислород е изключително важно.

ХАЙДЕ е под формата на стикове за директна консумация. Всеки стик съдържа 100 mg органичен германий и 50 мг. сух екстракт от спороносната част на гъбата Рейши (Ganoderma lucidum), титриран до 10 %съдържание на полизахариди. Приемът е изключително удобен и гарантира бързо усвояване.

Можете да научите повече информация за продукта с течен органичен германий ХАЙДЕ тук