Публикувано на

BB кремът – очаровайте с естественост

Кремовете Blemish Balm, или накратко BB, се появяват в Германия през 60-те години. Разработени за първи път от дерматолог, те са били използвани за намаляване на белези и зачервяванията след процедури, както и заради техните защитни свойства.

 През 80-те години BB кремовете стават нова тенденция в козметиката и грима на азиатския континент и са наречени ‘тайната на корейските актриси’.

 Актуалността им днес е повече от нашумяла. Почти всички марки масова козметика предлагат такъв продукт в няколко цветови гами и различни текстури. За чувствителна кожа пък се предлагат хипоалергенни BB кремове с успокояващи свойства.
 BB кремовете са нещо повече от оцветен крем, защото хидратират, попиват добре в кожата, придавайки на тена естествен, приятен и равномерен вид.
 BB кремовете могат да се използват ежедневно като основа за грим или като хидратиращ крем  самостоятелно.
 Плюсовете на BB кремовете са :
  • подходящи са за всички жени, независимо от възрастта и типа кожа, а защо не и за мъже
  • хидратират кожата и предават естествен разкрасяващ ефект на лицето
  • хидратиращ крем и лек грим в едно
  • придават равномерен цвят на кожата с естествен бронзиращ ефект
  • повечето BB кремове имат UV защита, която да предпазва кожата от вредните влияния на слънчевите лъчи и преждевременното стареене.
Нанасянето на BB кремa трябва да бъде винаги на добре почистено лице, а като част от ежедневната грижа за кожата, в края на деня е препоръчително да използвате дегримиращ продукт за почистване на лицето.
 Изберете най-добрата за вас марка, най-близкия цвят до вашия естествен и най-подходящата текстура в зависимост от типа кожа.
Be Beautiful!

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.