Публикувано на

Как да се погрижим за кожата на лицето си с етерични масла

Практични съвети и рецепти

масло за лице

От Милена Иванова, Клиничен ароматерапевт

Добре поддържаната и свежа кожа е нещо, към което всички ние се стремим, независимо от възрастта си. Да усещаш кожата си здрава и красива дава самочувствие и комфорт. С напредване на годините обаче нейната еластичност, обем и способност да се възстановява намаляват. Ето защо е важно да ѝ дадем необходимата грижа и да внесем хармония, като избягваме вредните и непознати съставки в продуктите. Много от тях се абсорбират лесно и вредят, вместо да помагат. Чудите се къде се крие тайната на здравата кожа и естествената красота – ценните свойства на етеричните базови масла определено могат да ви бъдат от полза.

В следващите редове ще споделим с вас повече информация за няколко от основните етерични масла с особено отношение към кожата.

А ето и топ 3 на етеричните масла, които имат вълшебно въздействие върху кожата и може би не са ви съвсем познати:  индрише, тамян и морковено семе.

Етерично масло от индрише (Pelargonium graveolens)

Етеричното масло от индрише е чудесен избор за всяка жена – балансира и успокоява, поддържа вътрешния мир и женствеността. Притежава дълбоко подхранващи свойства. Действа дезодориращо, заздравяващо и противогъбично. Помага за балансирането на производството на себум, с което е подходящо за сухи и мазни скалпове. Достатъчно е да добавите само една капка етерично масло от индрише към количеството шампоан в шепата си преди нанасяне. А ако го добавите към маслото за тяло, получавате прекрасно средство за овлажняване. То стимулира естествените сили за пречистване на организма.

Можете да използвате специалния код за отстъпка “FZ5” и да поръчате етерично масло от индрише OSHADHI с 5% намаление от тук. Промокодът е валиден и за всички други масла на бранда.

Етерично масло от тамян (Boswellia carterii)

Етеричното масло от тамян е отличен помощник в грижата за кожата. Особено подходящо за бръчки, суха и зряла кожа. Подпомага заздравяването на рани, белези, подути и кървящи венци, язви и други. Наблюденията показват, че тамянът предоставя оптимална грижа за кожата и предотвратява бръчките. Ето защо редица продукти в козметичната индустрия съдържат тамян. Сред най-значимите свойства на етеричното масло от тамян е отличното му влияние върху нервната система. А, както знаем, нервното напрежение има пряко негативно действие върху всички органи на тялото, включително и кожата.

Можете да използвате специалния код за отстъпка “FZ5” и да поръчате етерично масло от тамян OSHADHI с 5% намаление от тук. Промокодът е валиден и за всички други масла на бранда.

Етерично масло от морковено семе (Daucus carota)

Етеричното масло от морковено семе е едно от най-ефективните в грижата за кожата. Ревитализира, пречиства и хидратира. Изключително подходящо както за суха и зряла кожа, така и за чувствителна и раздразнена кожа, като помага при справянето с широк спектър от кожни проблеми. Премахва бръчките, подобрява еластичността и тонуса на кожата. Действа като естествен стимулант за възстановяване на кожата отвътре навън. Използва се в продукти за подмладяване и е прекрасен избор за подхранване и изглаждане на тена.

Можете да използвате специалния код за отстъпка “FZ5” и да поръчате етерично масло от морковено семе OSHADHI с 5% намаление от тук. Промокодът е валиден и за всички други масла на бранда.

Рецепта за масло против бръчки за лице

Съдържание: Етерични масла от морковено семе (10 капки), нероли (5 капки), лавандула (3 капки), ферула/галбанум (5 капки), смирна (2 капки), роза дамасцена (3 капки), които се разтварят в следните базови масла: бадем (10 мл), арган (10 мл), пореч (40 капки, около 2 мл), жожоба (3 мл) и шипка (3 мл).

Начин на приготовяне и приложение: Първо добавете етеричните масла в шишето. След това добавете и базовите масла. Препоръчваме да използвате шише от тъмно стъкло с помпа, а не с пипета, за да съхраните сместтта от окисляване и гранясване. Нанесете 2-3 помпи от маслото, след което масажирайте лицето, врата и деколтето. Най-подходящо е вечер преди лягане.

При употребата на етерични масла е важно да спазвате всички препоръки за безопасна употреба, а повече за тях може да прочете тук: https://www.oshadhi.bg/pages/bezopasna-upotreba-na-eterichnite-masla

Можете да използвате специалния код за отстъпка “FZ5” и при поръчка на етерични и базови масла OSHADHI с 5% намаление от тук.

Автор: Милена Иванова, ароматерапевт

blank

Милена Иванова е клиничен ароматерапевт, член на Борда на Международната федерация на професионалните ароматерапевти (Лондон, Великобритания, www.ifparoma.org).

След 20 години успешна кариера в сферата на бизнеса и финансите, през 2017-2018 година записва следдипломна програма за Клиничен ароматерапевт в Института по традиционна и билкова медицина и ароматерапия (ITHMA) в Лондон. Пише дипломната си работа по темата „Приложения на етеричните масла в стоматологията – преглед на научни изследвания и публикации“. Завършила е MBA във INSEAD Фрация през 2003 година, през 2018 специализира и като сертифициран независим директор отново там.

9 posts