Представям ви една изключително здравословна, вкусна и лесна за приготвяне рецепта за печен патладжан със сирене бурата.
Необходими продукти:
- Сирене бурата 125гр.
- 1-2 с.л. пармезан
- Бейби спанак 50гр.
- Рукола 50гр.
- Патладжан 1 бр.
- Морков 2 бр.
Дресинг:
- 1 ч.л. песто от сушени домати
- 1 ч.л. песто дженовезе
- 1 ч.л. балсамов оцет
- 1 ч.л. зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме зеленчуците. Нарязваме патладжана на шайби около 1 см. дебелина. Посоляваме и оставяме около 20 минути, за да се отдели горчивия привкус. Почистваме и нарязваме морковите на ивици с дължина около 5 см. След като патладжанът е престоял измиваме и подсушаваме отново. Овкусяваме го заедно с морковите със сол, черен пипер, малко чесън по желание и 1 супена лъжица зехтин. В тавичка поставяме хартия за печене и разпределяме равномерно зеленчуците. Пекат се около 20 минути на 180 градуса до омекване. След като се охладят започваме да подреждаме всички продукти от рецептата. Овкусяваме спанака и руколата с част от дресинга.Върху тях добавяме опечените зеленчуци, последвани от свежата бурата, нарязан розов домат, дресинг, пармезан и по желание декорираме с пресен босилек.
Приятен апетит!
Автор: Ани Василева