Публикувано на

Бурата с печен патладжан – рецепта

печен патладжан със сирене бурата

Представям ви една изключително здравословна, вкусна и лесна за приготвяне рецепта за печен патладжан със сирене бурата.

Необходими продукти:

  • Сирене бурата 125гр.
  • 1-2 с.л. пармезан
  • Бейби спанак 50гр.
  • Рукола 50гр.
  • Патладжан 1 бр.
  • Морков 2 бр.

Дресинг:

  • 1 ч.л. песто от сушени домати
  • 1 ч.л. песто дженовезе
  • 1 ч.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме зеленчуците. Нарязваме патладжана на шайби около 1 см. дебелина. Посоляваме и оставяме около 20 минути, за да се отдели горчивия привкус. Почистваме и нарязваме морковите на ивици с дължина около 5 см. След като патладжанът е престоял измиваме и подсушаваме отново. Овкусяваме го заедно с морковите със сол, черен пипер, малко чесън по желание и 1 супена лъжица зехтин. В тавичка поставяме хартия за печене и разпределяме равномерно зеленчуците. Пекат се около 20 минути на 180 градуса до омекване. След като се охладят  започваме да подреждаме всички продукти от рецептата. Овкусяваме спанака и руколата с част от дресинга.Върху тях добавяме опечените зеленчуци, последвани от свежата бурата, нарязан розов домат, дресинг, пармезан и по желание декорираме с пресен босилек.

Приятен апетит!


Автор: Ани Василева

Автор: Ани Василева, фармацевт

blank

Ани е фармацевт, а нейната най-голяма страст и любимо хоби е кулинарията. Нейните уникални рецепти са здравословни, много вкусни и изглеждат просто божествено.

2 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.