Публикувано на

Правилна стойка и грациозна походка – аксесоарът без, който не може една дама

Все повече жени са изключително критични към своята фигура и едновременно пренебрежителни към начина по който я представят в обществото. Елегантната обувка и марковата рокля ще стоят много по-добре, когато сме наясно с няколко прости правила за правилна стойка.

  1. Изправете главата и брата и не повдигайте носа нагоре. Погледът трябва да е насочен напред, а не нагоре или в земята. При разговор дръжте главата изправена като резките движения не са препоръчителни.
  2. Раменете дръжте високо и леко назад. Гръдният кош трябва да е изправен. Това положение ще постигнете като вдишате дълбоко и с прибран корем издишате и леко отпуснете гръдния кош.
  3. Не изнасяйте седалището назад.
  4. Дръжте корема прибран навътре. Това се постига като със сутришната гимнастика правите по няколко упражнения за коремните мускули.
  5. При изправен стоеж дръжте краката близо един до друг. Може да изнесете единия крак напред.
  6. Прекаленото участие на ръцете в разговора не е красиво. Те трябва да стоят спокойно и естествено до тялото. Никога не кръстосвайте ръцете под гърдите и не ги поставяйте на хълбоците.

Традицията да носят тежест на главата си допринесла много за грациозната походка на жените от южните и източните страни. Такава походка можете и вие да придобиете като поставите обемиста книга на темето си и се упражнявате в ходене. Пристъпвайте леко и грациозно, като първо стъпвате на петата, после на външния ръб на ходилото и накрая на пръстите, без да изкривявате ходилото настрани. Не трябва да стъпвате нито на цяло стъпало изведнъж, нито на пръсти. Пружинирайте леко само в коленете. Изнасяйте крака напред така, като че ли той се движи от бедрото, а не от коляното надолу. Въртене и люлеене в областта на ханша не се препоръчват. При ходене раменете трябва да са на еднаква височина, като това положение трябва да се запази при носене на тежка чанта. Може да замените тежката чанта носена на едното рамо с раничка. Оставете ръцете да се люлеят свободно край тялото. Широкото размахване на ръцете както и долепените до тялото ръце са некрасиви. При изкачване на стълби тялото се води от изправената напред глава, гръдният кош е леко приповдигнат както при вдишване.

Много важно е да не се удостоявате с внимание всички проследяващи ви мъжки погледи, които със сигурност ще са заинтригувани от новата ви визия.


За автора: маг.фарм. Бояна Иванова е фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. За контакти: https://www.vitanaturale.eu/ тел. 0884-789-278

Автор: маг. фарм. Бояна Иванова

blank

Бояна Иванова e магистър-фармацевт и квалифициран специалист по лечебни растения и фитопродукти. Тя е практикувaщ фитотерапевт и консултант по балансирано хранене, помагайки на хората да подкрепят и подобряват своето здраве чрез лечебната сила на природата. С удоволствие споделя опита и знанията си в областта като водещ на семинари по билколечение и здравословно хранене. Повече информация

96 posts

Напиши коментар
  1. Дъщеря ми страшно много се прегърбва откакто влезе в пуберитета …постоянно и правя забележки но тя само се сърди. Как бих могла да подходя към този проблем?

  2. Бихме посъветвали да направите консултация с ортопед и ако се наложи и необходимата образна диагностика. Гръбначният стълб през пубертета е много податлив към различни изкривявания, които с лечебна гимнастика могат да се коригират.

  3. Дъщеря ми страшно много се прегърбва откакто влезе в пуберитета …постоянно и правя забележки но тя само се сърди. Как бих могла да подходя към този проблем?

  4. Бихме посъветвали да направите консултация с ортопед и ако се наложи и необходимата образна диагностика. Гръбначният стълб през пубертета е много податлив към различни изкривявания, които с лечебна гимнастика могат да се коригират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.