Публикувано на

Зодия Водолей – хранене и здраве

соларен хороскоп

Зодия Водолей е подвластен на планетите  Сатурн и Уран, и знака Въздух.

Общи характеристики: 

Всички представители на зодия Водолей се стремят да споделят знанията си с другите. От тази зодия произлизат много откриватели и иноватори в различни направления. Водолеят понякога се чувства самотен и живее с надеждата за по – добър свят. Има нужда от приятелството и доверието на другите. Обича да задава много въпроси и често пренебрегва дребните неща за сметка на големите. Не се подчинява на определени правила и не обича да променя мнението си. Водолеят е много интуитивен, търси сам решението на проблемите и е независим, индивидуалист и обича свободата си.

Водолеят обожава  да импровизира и има гениални идеи, като мисълта му е устремена напред към бъдещето.

Силни черти на зодията :

рационалност, любознателност, предвидливост, находчивост, комуникативност; бърза мисъл и способност да взима адекватни решения във важни ситуации.

Слаби черти:

безпричинно доверие към всички и към обещанията на другите; понякога прекалено голямото им любопитство може да им попречи в живота.

Здравето на зодия Водолей

зависи от натовареността му. Много често стига границата на физическите си възможности. Трябва да пази здравето си, защото са уязвими кръвоносни им съдове и нервната система. Разширените вени са много характерни за представителите на зодията. Водолеят има нужда от много сън, калций, желязо, фосфор и витамини. Повечето водолеи предпочитат топла вегетарианска храна, палачинки, ориз, банани. Към менюто трябва да добавят и  рибата. Необходимо е да избягват консумацията на кафе, студена храна и цигари.

Много подходящи храни за представителите на тази въздушна зодия са просото, безсолна извара, мляко, яйца, леща, чубрица, фасул, жито, ечемик, овесени ядки, орехи и мед.

През 2021 превключваме от елемента Земя на елемента Въздух, което ни дава шанс да полетим високо над предизвикателствата на 2020. Преминаването на Сатурн и Юпитер от земния Козирог в летящия Водолей ни предлага инструменти, с които можем да променим институциите си, да преодолеем расизма, да разрешим конфликтите, да се избавим от популизма и национализма, да се върнем към равенството и глобалното сътрудничество. (Гал Сасон).

Водолеят е знакът на демокрацията, прогреса и хуманитарните каузи и иновациите! Време е да си поемем въздух и най-накрая да поемем по пътя на светлината, сърдечността и добрината!!!

Надявам се статията ми да ви е била полезна! За повече астрологична информация и изготвяне на индивидуални хороскопи може да се свържете с мен на номер 0886663749 или във facebook страничката ми https://www.facebook.com/Astromary-334592504011028 .

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Коментари

Напиши коментар

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.