Публикувано на

Водолей – Следвайте ме

Зодия Водолей е роден под планетите Сатурн и Уран и знака Въздух.

Общи характеристики: 

Водолеят се стреми да сподели знанията си с другите. От тази зодия произлизат много откриватели. Водолеят се чувства самотен и живее с надеждата за по – добър свят. Има нужда от приятелството и доверието на другите. Обича да задава много въпроси и често пренебрегва дребните неща за сметка на големите. Не се подчинява на определени правила и не обича да променя мнението си. Водолеят е много интуитивен, търси сам решението на проблемите и е независим.

Обича да импровизира и има гениални идеи, като мисълта му е устремена напред към бъдещето.

Силни черти на зодията : рационалност, любознателност, предвидливост, находчивост, комуникативност;

Слаби черти: безпричинно доверие към всички и към обещанията на другите;

Здравето на зодията зависи от натовареността му. Много често стига границата на физическите си възможности. Може да получи спазми на нервна почва. Разширените вени са много характерни за представителите на зодията. Има нужда от много сън, калции, желязо, фосфор и витамини. Повечето водолеи предпочитат топла вегетарианска храна, палачинки, ориз, банани. Към менюто трябва да добавят и  рибата.

Необходимо е да избягват консумацията на кафе, студена храна и цигари.

Много подходящи за зодията са просото, безсолна извара, мляко, яйца, леща, чубрица, фасул, жито, ечемик, овесени ядки, орехи и мед.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

158 posts

Коментари

Напиши коментар

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.