Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Везни – Аз изграждам

Зодия Везни са подвластни на планетите Венера и Плутон.

Общи характеристики:

Живеят в настоящето и се отличават с хармоничност и симпатия към другите. Те умеят да се борят и обичат красивото. Имат ясно изразен усет за ред, разпределение и точност. Ненавиждат самотата и затова обичат да са заобиколени от много хора. Много често дори рискуват да търпят доминиращото влияние на половинката си, от която не могат да се освободят.

Везните са очарователни, със силно влияние върху другия пол. Материалисти са и много добре управляват финансите си. Интелигентността им е интуитивна, но много трудно вземат окончателни решения.

 

Силни страни: липса на злопаметност, постоянство в работата, амбиция да изграждат, работливи са. Добри дипломати са и с ясно изразен стремеж към икономии.

Слаби страни: правят много компромиси , само заради спокойствието си. Много емоционална зодия и понякога доста нерешителна.

Здравето на Везните се влияе от вътрешната им неуравновесеност и прекалена емоционалност. Това може да доведе до проблеми с венозната и лимфна циркулация. Доста често се наблюдават оплаквания от страна на бъбреците като нефрити, уремия или плаващ бъбрек.

Трябва да се избягват простуди в ломбалната област и груби физически усилия. Върху кожата също се отразяват емоционалните преживявания на представителите от зодията.

Съветите към Везни включват консумация на повече сурови плодове и зеленчуци за сметка на сладкишите, повече супи, течности и топли ястия, риба, орис, грис и мед.

Житните растения са много подходяща и здравословна храна за зодията. Житото може да се консумира под различни форми като кускус, макарони, хляб, юфка, баница и др. Покълналото жито дава енергия и възстановява нервните клетки.

 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

mm

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е ко-създател и автор във “Forumzdrave.bg”.

152 posts