Публикувано на

Зодия Везни – Аз изграждам

Зодия Стрелец - Аз виждам

Представителите на Зодия Везни са подвластни на планетите Венера и Плутон. Те са въздушен знак затова за тях е много важно да комуникират и създават партньорства.

Общи характеристики:

Зодия Везни живеят в настоящето и се отличават с хармоничност и симпатия към другите. Те умеят да се борят и обичат красивото във всичките му аспекти. Имат ясно изразен усет за ред, разпределение и точност. Ненавиждат самотата и затова обичат да са заобиколени от много хора. Много често дори рискуват да търпят доминиращото влияние на половинката си, от която не могат да се освободят. Везните са очарователни, магнетични и в повечето случаи със силно влияние върху другия пол. Материалисти са и много добре управляват финансите си. Интелигентността им е интуитивна, но много трудно вземат окончателни решения.

Силни страни: липса на злопаметност, постоянство в работата, амбиция да изграждат, работливи са. Добри дипломати са и с ясно изразен стремеж към икономии. Ценители на всичко красиво, излъчват красота, грация и хармония.

Слаби страни: правят много компромиси , само заради спокойствието си. Много емоционална зодия и понякога доста нерешителна. В стремежа си непрекъснато да търсят баланса могат да загубят себе си.

Здравето на Везните:

се влияе от вътрешната им неуравновесеност и прекалена емоционалност. Това може да доведе до проблеми с венозната и лимфна циркулация. Доста често се наблюдават оплаквания от страна на бъбреците като нефрити, уремия или плаващ бъбрек. Трябва да се избягват простуди в лумбалната област и груби физически усилия. Върху кожата също се отразяват емоционалните преживявания на представителите от зодията. Кожата е особено чувствителен орган и везните трябва да се отнасят много внимателно и да полагат постоянни грижи за нея.

Здравословните съвети към този знак включват консумация на повече сурови плодове и зеленчуци за сметка на сладкишите, с които често могат да прекаляват, повече супи, течности и топли ястия, риба, ориз, грис и мед. Житните растения са много подходяща и здравословна храна за зодията. Житото може да се консумира под различни форми като кускус, макарони, хляб, юфка, баница и др. Покълналото жито им дава енергия и се препоръчва горещо в диетата на този зодиакален знак.

Надявам се статията да ви е харесала!


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.