Публикувано на

Зодия Везни – Аз изграждам

Зодия Стрелец - Аз виждам

Представителите на Зодия Везни са подвластни на планетите Венера и Плутон. Те са въздушен знак затова за тях е много важно да комуникират и създават партньорства.

Общи характеристики:

Зодия Везни живеят в настоящето и се отличават с хармоничност и симпатия към другите. Те умеят да се борят и обичат красивото във всичките му аспекти. Имат ясно изразен усет за ред, разпределение и точност. Ненавиждат самотата и затова обичат да са заобиколени от много хора. Много често дори рискуват да търпят доминиращото влияние на половинката си, от която не могат да се освободят. Везните са очарователни, магнетични и в повечето случаи със силно влияние върху другия пол. Материалисти са и много добре управляват финансите си. Интелигентността им е интуитивна, но много трудно вземат окончателни решения.

Силни страни: липса на злопаметност, постоянство в работата, амбиция да изграждат, работливи са. Добри дипломати са и с ясно изразен стремеж към икономии. Ценители на всичко красиво, излъчват красота, грация и хармония.

Слаби страни: правят много компромиси , само заради спокойствието си. Много емоционална зодия и понякога доста нерешителна. В стремежа си непрекъснато да търсят баланса могат да загубят себе си.

Здравето на Везните:

се влияе от вътрешната им неуравновесеност и прекалена емоционалност. Това може да доведе до проблеми с венозната и лимфна циркулация. Доста често се наблюдават оплаквания от страна на бъбреците като нефрити, уремия или плаващ бъбрек. Трябва да се избягват простуди в лумбалната област и груби физически усилия. Върху кожата също се отразяват емоционалните преживявания на представителите от зодията. Кожата е особено чувствителен орган и везните трябва да се отнасят много внимателно и да полагат постоянни грижи за нея.

Здравословните съвети към този знак включват консумация на повече сурови плодове и зеленчуци за сметка на сладкишите, с които често могат да прекаляват, повече супи, течности и топли ястия, риба, ориз, грис и мед. Житните растения са много подходяща и здравословна храна за зодията. Житото може да се консумира под различни форми като кускус, макарони, хляб, юфка, баница и др. Покълналото жито им дава енергия и се препоръчва горещо в диетата на този зодиакален знак.

Надявам се статията да ви е харесала!


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

158 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.