Публикувано на

Зодия Овен – Всичко или нищо

Зодия Стрелец - Аз виждам

Общи характеристики: 

Управляван от огнената планета Марс, зодия Овен има нужда от другите, за да изяви себе си. Обича да налага волята си, има абсолютно доверие в себе си и не обича да се подчинява. Динамичен, деен, спонтанен, иска да е пръв във всичко. Оптимистът Овен върви напред без да се обръща към спомените. Подхождат му динамичните професии като например военен,  пожарникар, хирург, зъболекар, оратор, лектор, кариера в специалните части или развитие на собствен бизнес също са подходящи за представителите на този динамичен знак.

Силни страни: оптимизъм, неуморна активност, самостоятелност, остроумие и проницателност. Овенът е добър водач и събеседник. Не обича да пести и трупа запаси.

Слаби страни: нетърпеливост и нестабилност, недостатъчна самодисциплина, ревност и избухливост.

Зодия Овен и здравето:

Овенът има нужда да се изразходва, но това не се отразява добре на здравето му. Темпераментът му го предразполага към температура, треска, главоболие, невралгии и безсъние. Трябва да се обръща особено внимание на очите, зъбите и бъбреците.

Овенът предпочита храни с много подправки и силни напитки. Но те не се здравословни и трябва да ограничи консумацията им.

Здравословни съвети:

Препоръчителни за представителите на зодиакален знак Овен са редовната почивка и лека храна, за да може да продължи по – дълго динамичния си начин на живот. Сънят може да го възстанови напълно. Сладкишите с шоколад, сметана и бадеми трябва да са в ограничено количество.

Необходима за Овена е постоянна консумация на кисело мляко, кашкавал, риба , тиква, домати, картофи, череши, ягоди, ябълки. Една от най – необходимите храни за Овен, е овесът. Северните народи казват, че овесът затопля тялото. Богат е на витамин D. Препоръчват се овесеното брашно, от което се приготвят супи, кремове, омлети.  Овесените ядки са страхотна енергиина закуска на един от най – енергичните представители на зодияка. Добре е за представителите на този знак да имат достатъчна физическа активност през деня, всички видове спортове и активности на открито са много полезни за тяхното психическо и физическо здраве.

Надявам се статията ми да ви е била полезна!


Автор : магистър-фармацевт Мария Качамакова

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts