Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Овен – Всичко или нищо

Общи характеристики: 

Под влияние на планетата Марс, зодия Овен има нужда от другите, за да изяви себе си. Обича да налага волята си, има абсолютно доверие в себе си и не обича да се подчинява.

Действен, спонтанен, иска да е пръв. Оптимистът Овен върви напред без да се обръща към спомените. Подхождат му динамичните професии.

Силни страни: оптимизъм, неуморна активност, самостоятелност, остроумие и проницателност. Овенът е добър водач и събеседник. Не обича да пести и трупа запаси.

Слаби страни: нетърпеливост и нестабилност, недостатъчна самодисциплина, ревност и избухливост.

Овенът и здравето:

Овенът има нужда да се изразходва, но това не се отразява добре на здравето му. Темпераментът му го предразполага към температура, треска, главоболие, невралгии и безсъние. Трябва да се обръща особено внимание на очите, зъбите и бъбреците.

Овенът предпочита храни с много подправки и силни напитки. Но те не се здравословни и трябва да ограничи консумацията им.

Препоръчителни за Овен са редовната почивка и лека храна, за да може да продължи по – дълго динамичния си начин на живот. Сънят може да го възстанови напълно.

Сладкишите с шоколад, сметана и бадеми трябва да са в ограничено количество.

Необходима за Овена е постоянна консумация на кисело мляко, кашкавал, риба , тиква, домати, картофи, череши, ягоди, ябълки.

Една от най – необходимите храни за Овен, е овесът. Северните народи казват, че овесът затопля тялото. Богат е на витамин D. Препоръчват се овесеното брашно, от което се приготвят супи, кремове, омлети.  Овесените ядки са страхотна енергиина закуска на един от най – енергичните представители на зодияка.

 

 

 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

mm

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

155 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.