Публикувано на

Зодия Лъв – АЗ

Зодия Стрелец - Аз виждам

Общи характеристики на зодия Лъв:

Зодия Лъв е подвастен на стихията Огън и се управлява от Слънцето. Той е жертвоспособен и честен. Вярва в себе си, себелюбив и честолюбив. Проявява щедрост, гордост и дисциплина. Но също така и авторитарност, която граничи с тираничност в повечето случаи.

Убеден е в правилността на своите възгледи, Лъвът не търпи възражения. Има големи претенции,  може да бъде блестящ мениджър, но понякога прехвърля работата и на другите. Лъвът обича да му се възхищават, реалист е и не се предава или съгласява лесно. Обича музиката и забавленията.

Силни страни: работоспособност, стремеж към усъвършенстване, организация, ръководни умения, искреност, ясни позиции, добросъвестност, проява на самообладание при много критични ситуации е много силна черта на зодията.

Слаби страни: надменност, неумение да цени това, което има, неблагодарност, гордост, отказ от критика, лесно се поддава на лъскателства.

Здравословни съвети:

Здравето на Лъва обикновено е стабилно. Много често поради  надхвърля възможностите на тялото си, може да си докара сърдечни проблеми и нервно напрежение. Най – уязвими са сърцето, зрението, гръбначния стълб, костният мозък, мускулите на гърба. Храненето трябва да бъде бавно и спокойно. Т.к. представителите на зодиакален знак Лъв консумират повече месо, добре е да обогатят менюто си с повече сурови плодове, мляко, овес, ръж, леща, чубрица, моркови, домати и леки десерти. Полезна храна за Лъва е ръж. Важно е да консумира ръжен хляб и периодично да го редува с пълнозърнест. Ръж се препоръчва на хора с хипертония и атеросклеротични изменения. Танците са особено полезни и зареждащи за слънчевите и изпълнени с енергия лъвове!

Надявам се статията да ви е била полезна.


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.