Публикувано на

Зодия Лъв – АЗ

Зодия Стрелец - Аз виждам

Общи характеристики на зодия Лъв:

Зодия Лъв е подвастен на стихията Огън и се управлява от Слънцето. Той е жертвоспособен и честен. Вярва в себе си, себелюбив и честолюбив. Проявява щедрост, гордост и дисциплина. Но също така и авторитарност, която граничи с тираничност в повечето случаи.

Убеден е в правилността на своите възгледи, Лъвът не търпи възражения. Има големи претенции,  може да бъде блестящ мениджър, но понякога прехвърля работата и на другите. Лъвът обича да му се възхищават, реалист е и не се предава или съгласява лесно. Обича музиката и забавленията.

Силни страни: работоспособност, стремеж към усъвършенстване, организация, ръководни умения, искреност, ясни позиции, добросъвестност, проява на самообладание при много критични ситуации е много силна черта на зодията.

Слаби страни: надменност, неумение да цени това, което има, неблагодарност, гордост, отказ от критика, лесно се поддава на лъскателства.

Здравословни съвети:

Здравето на Лъва обикновено е стабилно. Много често поради  надхвърля възможностите на тялото си, може да си докара сърдечни проблеми и нервно напрежение. Най – уязвими са сърцето, зрението, гръбначния стълб, костният мозък, мускулите на гърба. Храненето трябва да бъде бавно и спокойно. Т.к. представителите на зодиакален знак Лъв консумират повече месо, добре е да обогатят менюто си с повече сурови плодове, мляко, овес, ръж, леща, чубрица, моркови, домати и леки десерти. Полезна храна за Лъва е ръж. Важно е да консумира ръжен хляб и периодично да го редува с пълнозърнест. Ръж се препоръчва на хора с хипертония и атеросклеротични изменения. Танците са особено полезни и зареждащи за слънчевите и изпълнени с енергия лъвове!

Надявам се статията да ви е била полезна.


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

158 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.