Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Близнаци – Аз знам

Общи черти:

Родени под влияние на планетата Меркурий, подвластни на знака Въздух, те проявяват двойнственост към всички неща, което е основната им същност.

Привлечени от двата противоположни аспекта на един и същ въпрос, те могат да защитават и двете противоположни страни, с еднаква искреност. Сърдечни са, с будно любопитство, за тях е невъзможно да се отдадат само на една работа. Разбират бързо същността на проблемите, но не считат за нужно да ги изследват задълбочено, заради което Близнаците се считат за лекомислени. Обичат да спорят, често са повърхностни и непостоянни.

Близнаците остават през целия си живот 16 – годишни младежи по сърце.

Силни страни: приспособимост и интелектуална лекота, оптимизъм, любопитство, присъствие на духа

Слаби страни: липса на дисциплина, често разпиляване на възможностите им, поради неправолинеен ритъм. Необходими са им повече търпение и предпазливост, за да успеят.

Здравето на зодията зависи от нервната система, която често е нестабилна. Изглеждат по – здрави отколкото са. Възможни са проблеми в храносмилането, различни алергии или хепатитни смущения, сенна хрема и ревматизъм. Климатичните промени не им се отразяват добре и могат да предизвикат респираторни заболявания.

Трябва да избягват алкохол, тютюнопушене и тежките храни.

Препоръчва се консумация на повече мляко, пресни зеленчукови сокове, салати, мед, пюрета, зехтин, а от плодовете най – полезни за тях са ябълки, пъпеши, дини, грейпфрут,кайсии, грозде и сливи.

Медът е може би най – необходимата храна за Близнаците.Той е изключително полезен поради високото съдържание на витамини, калций, фосфор, желязо и др. Медът е хранителен, подсилва имунната им система и има доказани антибактериални свойства.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

mm

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е ко-създател и автор във “Forumzdrave.bg”.

152 posts