Публикувано на

Зодия Близнаци – Аз знам

Зодия Стрелец - Аз виждам

Обща характеристика:

Родени под влияние на планетата на комуникацията Меркурий, подвластни на знака Въздух, Близнаците проявяват двойнственост към всички неща в своя живот, което е основната им същност.

Привлечени от двата противоположни аспекта на един и същ въпрос, те могат да защитават и двете противоположни страни, с еднаква искреност. Представителите на зодия близнаци са сърдечни, с будно любопитство, за тях е невъзможно да се отдадат само на една работа. Разбират бързо същността на проблемите, но не считат за нужно да ги изследват задълбочено, заради което Близнаците понякога се считат за лекомислени. Обичат да спорят, могат да бъдат и доста непостоянни. Но близнаците са изключително чаровни и остават през целия си живот 16 – годишни младежи по сърце. Държат на приятелите си и винаги са готови на нови приключения и предизвикателства без значение от техния пол и възраст.

Силни страни: приспособимост и интелектуална лекота, оптимизъм, любопитство, присъствие на духа.

Слаби страни: липса на дисциплина, често разпиляване на възможностите им, поради неправолинеен ритъм. Необходими са им повече търпение, упорита работа и предпазливост, за да успеят.

Здравето на зодия Близнаци:

зависи от нервната им система, която често е нестабилна. Изглеждат по – здрави, отколкото са. Възможни са проблеми в храносмилането, различни алергии или хепатитни смущения, сенна хрема и ревматизъм. Климатичните промени не им се отразяват добре и могат да предизвикат респираторни заболявания.Трябва да избягват алкохол, тютюнопушене и тежките храни. Препоръчва се консумация на повече мляко, пресни зеленчукови сокове, салати, мед, пюрета, зехтин, а от плодовете най – полезни за тях са ябълки, пъпеши, дини, грейпфрут, кайсии, грозде и сливи.

Медът е може би най – необходимата храна за Близнаците.Той е изключително полезен поради високото съдържание на витамини, калций, фосфор, желязо и др. Медът е хранителен, подсилва имунната им система и има доказани антибактериални свойства. Достатъчният сън е ключов за здравословното състояние на представителите на зодиакален знак Близнаци.

Надявам се статията ми да ви е била полезна!


 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts