Публикувано на

Във форма по време на лятната ваканция

Когато си помечтаем за почивка на море най-малко вероятно е да си представим активни занимания и горене на калории. Въпреки това, жестоките диети преди поредния летен сезон ни се струват особено познати. Опитваме се да пренастроим метаболизма си за по-малко от месец в резултат на което изтощаваме тялото си до краен предел. В опити да наваксаме изгубената енергия с безконечно излежаване, почивката ни отива към своя край. Да поспортувате край брега на морето е страхотен начин да се сдобиете с тонус и добро настроение.

Лятната отпуска не е никакво извинение да прекъснете редовните си занимания във фитнес салона. Една седмица е напълно достатъчна да изгубите форма и да почувствате тялото си още по-стресирано през новата работна седмица. Където и да отпътувате не забравяйте да вземете със себе си спортния екип.

Да въртите педалите на колелото по крайбрежната алея или да посетите съседния залив с водно колело са прекрасен начин как да стегнем бедрата. Джогингът рано сутрин отваря гръдния кош, прави дишането по дълбоко и спокойно. Влажният чист въздух успешно се справя с алергии и токсини от градската среда.

Няма по лесен начин да се социализирате от една игра на плажен волейбол. Може да излеете натрупалото се  у вас напрежение върху противниковия отбор, след което заедно да пиете по бира на брега. За феновете на екстремните спортове морските курорти са осигурили цял арсенал от забавления. Насочете вниманието си към инструктажите за безопасност, за да не се налага да се ползвате от услугите на своята застрахователна компания. Несъмнено адреналина, който се отделя за един час уинд или кайт сърф не могат да се сравнят с излежаване на плажа.

Груповите занимания по йога на брега през вечерните часове са сигурен път към възстановяване на душевното равновесие. Плуването си остава спорт номер едно през лятната ваканция. То е най-естествения начин да раздвижите всеки мускул от тялото си. Натоварва различните мускулни групи хармонично и е подходящо за различните възрастови групи. Препоръчва се като рехабилитация след травми и операции на опорно-двигателния апарат.  Развива дихателния обем и е прекрасна кардиотренировка. Носете очила за плуване и пазете очите си от досега с водата на басейна. Не забравяйте да хидратирате тялото си по всяко време и да се оборудвате с обезболяващ гел за всеки случай.

Дори да изглежда твърде натоварващо опитайте поне една от тези свежи идеи, след което можете винаги да се оттеглите към заслужен отдих. Един цялостен масаж от добър специалист гарантира пълно възстановяване на мускулатурата и намалява риска от поява на мускулна треска.

Заменете драстичните диети с лека средиземноморска храна, много течности и малко спортни занимания. Ако искате да сте в добра форма през цялата година е необходимо да се храните здравословно и балансирано. Изготвянето на индивидуална програма, съобразена с вашите лични цели и нужди, ще осигури гарантирани и дълготрайни резултати за поддържане на перфектна фигура и добро здраве. Повече информация за индивидуалната програма по балансирано хранене и холистично здраве ще откриете тук.

Хранене и диететика - индивидуални консултации с маг.фарм. Бояна Иванова


За автора: маг.фарм. Бояна Иванова е фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. Информация за изготвяне на индивидуална програма по балансирано хранене ще откриете тук и на телефон: 0884-789-278

Автор: маг. фарм. Бояна Иванова

blank

Бояна Иванова e магистър-фармацевт и квалифициран специалист по лечебни растения и фитопродукти. Тя е практикувaщ фитотерапевт и консултант по балансирано хранене, помагайки на хората да подкрепят и подобряват своето здраве чрез лечебната сила на природата. С удоволствие споделя опита и знанията си в областта като водещ на семинари по билколечение и здравословно хранене. Повече информация

100 posts