Публикувано на

Връзката секс и спорт

Връзката между секса и спорта е в ползите за психическото, емоционалното и физическото здраве. Ето и някои от най-интересните факта, които доказват положителните ефекти от съчетаването им и тези от спорта върху секса.

 • Експерти от университета в Чикаго са изследвали връзката между фитнеса и секса при 500 жени на възраст от 18 до 45 години.
  Жените, включили се в теста, са започнали с тренировъчна програма като аеробика, тичане или каране на велосипед.
  Резултати: 60 % от жените са подобрили сексуалното си желание.
 • Ако някой смята, че след 60 трябва да спре секса, греши. Съвременните учени твърдят, че това е един от важните фактори на дълголетието. Сред най-полово активните смътността е два пъти по-ниска.
 •  Нездравословното хранене, стресът от ежедневието влияят негативно на човешкото съществуване. Спортът и сексът са страхотен начин да пречупим рутината с положителни емоции.
 • По-добрата форма, постигната чрез спорт, помага на мъжете да бъдат по-големи полови атлети и да доставят по-голямо удоволствие на нежната си половинка в леглото. Представителите на силния пол, които се застъпват за здравословния начин на живот, са по-активни в леглото и могат да правят секс по-дълго от мъжете, които не тренират.
 • Намерението на мъжете да се отърват от биреното коремче помага не само за тонус, но и подобрява сексуалния живот.
 • Според новите изследвания загубата на тегло увеличава нивата на хормона тестостерон с цели 50%, а също така това намалява риска от диабет при мъжете, които са най-податливи на това заболяване.
 • Съвместното проучване на сексолози и специалисти по храненето доказва пряката връзка между загубата на тегло и секса, особено при мъжете между 40 и 50 години. За да запазят страстта в спалнята, е добре господата да продължават да се грижат за фигурата си и на средна възраст.
 • Дамите също е добре да се преборят с излишните килограми, тъй като тяхното удоволствие в леглото зависи и от самочувствието. Колкото по-добре се стремим да изглеждаме, толкова по-добре се чувстваме.
 • Последните изследвания върху поведението на двата пола при емоционални проблеми доказаха, че в кризисен момент представителите на силния пол предпочитат да се разтоварват със спорт и секс. Учени от Великобритания проведоха анкета сред повече от 500 жители на Острова, които в някои моменти от живота си са преживели тежка любовна драма. Изненадващо е, че по – голямата част от мъжете вярват, че ако правят секс, ще подобрят състоянието си и ще разрешат своите емоционални проблеми. Също така, голям процент от тях мислят, че редовният спорт също играе благотворна роля върху психиката и спомага за излизането от духовна криза.

Спортът и сексът подобряват не само психическото и физическото здраве, те ни зареждат с много приятни емоции, подобряват самочувствието и са сред най-добрите начини за справяне със стреса.  А съчетанието им води до още по-голям ефект.

А кой е спорта, с който подобрявате вашия сексуален живот?

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Напиши коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.