Публикувано на

Влажният въздух разкрасява и предпазва

Преди да бъдат открити антибиотиците, туберкулозно болните са се лекували в морските или високопланински райони. За болни от хроничен бронхит народната медицина препоръчвала в стаята , в която спят, да се изпарява вода, смесена с терпентин. Парите разширяват бронхите и облекчават кашлицата и засилват отхрачването.

Влажният въздух е много полезен и за кожата на лицето. За англичанките казват, че колкото повече остаряват, толкова повече се разхубавяват. Влажният въздух на Острова помага на жителките си да изглеждат толкова свежи. Запазва лицата им розови и меки, предпазва ги от бръчки.  Много е полезен ,както за мазната, така и за сухата кожа.

За да бъде кожата ни по-бяла в домашни условия можем да си направим маска със зехтин и лимонов сок, а ако ги нямаме в наличност може да използваме тампон, напоен с ампула витамин C. Зехтинът омекотява, а лимоновият сок и витаминът избелват. Тези процедури могат да се прилагат и срещу пигментни петна , получени след раждане.

Едно интересно и съвсем евтино решение е лимоновият крем. Той е леко избелващ, хидратиращ, връща блясъка на кожата и я предпазва от стареене. Освен това свива порите, а всички знаем и за антиоксидантното действие на витамин C, съдържащо се в този вълшебен крем. Ако имате суха и лишена от блясък кожа, лимоновият крем е прекрасно решение за вас.

Така че не е нужно да живеем на Острова, за да сме красиви.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

167 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.