Публикувано на

Влажният въздух разкрасява и предпазва

Преди да бъдат открити антибиотиците, туберкулозно болните са се лекували в морските или високопланински райони. За болни от хроничен бронхит народната медицина препоръчвала в стаята , в която спят, да се изпарява вода, смесена с терпентин. Парите разширяват бронхите и облекчават кашлицата и засилват отхрачването.

Влажният въздух е много полезен и за кожата на лицето. За англичанките казват, че колкото повече остаряват, толкова повече се разхубавяват. Влажният въздух на Острова помага на жителките си да изглеждат толкова свежи. Запазва лицата им розови и меки, предпазва ги от бръчки.  Много е полезен ,както за мазната, така и за сухата кожа.

За да бъде кожата ни по-бяла в домашни условия можем да си направим маска със зехтин и лимонов сок, а ако ги нямаме в наличност може да използваме тампон, напоен с ампула витамин C. Зехтинът омекотява, а лимоновият сок и витаминът избелват. Тези процедури могат да се прилагат и срещу пигментни петна , получени след раждане.

Едно интересно и съвсем евтино решение е лимоновият крем. Той е леко избелващ, хидратиращ, връща блясъка на кожата и я предпазва от стареене. Освен това свива порите, а всички знаем и за антиоксидантното действие на витамин C, съдържащо се в този вълшебен крем. Ако имате суха и лишена от блясък кожа, лимоновият крем е прекрасно решение за вас.

Така че не е нужно да живеем на Острова, за да сме красиви.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

159 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.