Публикувано на

Термалната вода – извор на здраве и красота за вашата кожа

Добре почистената и хидратирана кожа винаги изглежда по-сияйна и по-млада. Няколко прости стъпки в началото и края на деня могат да запазят Вашата кожа красива, въпреки годините и влиянията на външната среда.

Подходящото почистване и употребата на ежедневен хидратиращ продукт за лице са важни за Вас, а изборът им трябва да бъде съобразен с типа на кожата. Но ако кожата ви проявява чувствителност или страда от дерматити, екземи, розацея, акне, сухота и това е съпътствано с  дискомфорт, то решението е термална вода.

В зависимост от марката, която ще изберете, тя може да бъде ниско или високо минерализирана т.е. да съдържа повече или в умерено количество – калций, силиций, желязо, натрий и др.

Благодарение на своя уникален състав термалната вода  има силно антиоксидантно, успокояващо, защитаващо,  заздравяващо и противовъзпалително действие. Дори при най-малкото раздразнение или зачервяване с няколко напръсквания ще усетите успокоение. Защитената кожа винаги е по-устойчива на агресивните влияния на околната среда.

В ежедневието може да се ползва от малки и големи – успокоява след слънчево изгаряне, след епилация, бръснене, при сърбеж, след  козметични и дерматологични процедури, разхлажда през лятото и защитава клетките на кожата от действието на свободните радикали. Изобщо многобройни и полезни са приложенията на термалната вода, изборът е Ваш.

Много от водещите марки медицинска козметика са създали своите дерматологични центрове във високи планински райони, от където извира термална вода. И във връзка с това френският физик и природодозащитник Хюбърт Рийвс казва “В козметиката водата е по-ценна от златото” .

Независимо дали ще я използвате за лечение, хидратация или просто за удоволствие, резултатът винаги ще бъде по-чиста, по-свежа и по-здрава кожа.

Защото термаланата вода е злато от природата за здраве и красота.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

159 posts

Напиши коментар
  1. За ползата от термалната вода разбрахме но как да избера на коя фирма да си взема? Всъщност каква е разликата между термалните води на различни форми?

  2. За ползата от термалната вода разбрахме но как да избера на коя фирма да си взема? Всъщност каква е разликата между термалните води на различни форми?

  3. Здравей! Термална вода се предлага от различни фирми и разликата е в състава. Т.е. някои са по-ниско минерализирани, а други са с по-високо съдаржание на минерали. Много е важно за какво точно ще я използваш-за ежедневна употреба или в допълнение към лечение на кожен проблем.Добре е да се консултираш с фармацевта в аптеката, той ще ти помогне за избора на фирма.Успех!

  4. Здравей! Термална вода се предлага от различни фирми и разликата е в състава. Т.е. някои са по-ниско минерализирани, а други са с по-високо съдаржание на минерали. Много е важно за какво точно ще я използваш-за ежедневна употреба или в допълнение към лечение на кожен проблем.Добре е да се консултираш с фармацевта в аптеката, той ще ти помогне за избора на фирма.Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.