Публикувано на

Лятото на море – без алое не!

Всички обичаме лятото. Идват отпуските, а с тях и почивката на море и планина.

Но много често слънцето е толкова жарко и парещо, че рискът от изгаряне става твърде голям. На плажа често прекаляваме в стремежа си да придобием мечтания тен и не винаги използваме необходимите предпазни мерки:  слънцезащитни продукти с висок фактор, шапки, чадър и т.н. Продължителното излагане на слънце в рисковите часове от 12 до 16 часа е напълно противопоказно и не само за децата и хората с много светла кожа. Именно тогава слънцето е най-силно, а възможността да изгорим и да си развалим почивката нараства многократно.

Слънчевото изгаряне, освен че не е никак приятно, е изключително вредно за кожата и води до нейното състаряване. Всеки от нас трябва да знае как да си помогне в случай на изгаряне.

Гелът от алое вера е спасението. Това уникално растение с доказани качества от древността съдържа 13 полизахарида11 антрахинони21 аминокиселини13 витамина и 15 ензима. И не е само това. В състава му са включени редица микроелементисапониниетерични масла и мастни киселини. Този ненадминат състав прави растението незаменимо при редица заболявания. Помага при запек, спад на имунната система, повишен холестерол, алергии и възпаления в устната кухина.

Но кое го прави номер едно при изгаряния? Гелът от алое вера веднага успокоява кожата, хидратира я, намалява зачервяването и паренето. Ефект има, и то бърз и дълготраен. Можем да нанасяме гела и в по-големи количества до 5-6 пъти на ден. Попива бързо и не цапа дрехите. Има редица продукти, които съдържат чудотворното растение, но е важно да изберем този, с най-висок процент алое –поне 90 процента.

Тръгвайки на дългоочакванатa ни почивка, носейки алое в себе си, можем да сме спокойни за нас и цялото ни семейство. То е също толкова ефективно и при ухапвания от насекоми, редица алергии по кожата, екземи,  зачервявания и рани от всякакъв произход.

Сок и гел от алое помагат на кожата да се възстанови по-бързо, да е винаги хидратирана и свежа, точно като своя спасител-Алое вера.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Напиши коментар
  1. Здравейте аз използвам алое вера много преди да се появи толкова масово в аптеките, ефекта е страхотен!

  2. Здравейте аз използвам алое вера много преди да се появи толкова масово в аптеките, ефекта е страхотен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.