Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Грижа за ръцете

След лицето, най-чувствителната и нежна област са ръцете ни. Те са огледало, което показва как живеем и на каква възраст сме.

Кожата на ръцете ни е подложена на ежедневен стрес от околната среда – слънце, вятър, промени на температурата и т.н. Влияние оказват също алкалните сапуни и почистващите препарати, които използваме в ежедневието си. Сухотата и напуканата кожа, в следствие от тези външни агресори лесно се коригира с подхранващи кремове. След 35-40 годишна възраст, обаче, когато количеството на естрогени започва да намалява, кожата става все по-суха и по-чувствителна към външни въздействия. Все по-често жените в напреднала възраст започват да обръщат внимание на състоянието на кожата на ръцете и заедно с подмладяващите терапии за лицето, използват същите и за ръцете. Но въпреки това, за разлика от лицето и другите области на тялото, грижата за ръцете, като че ли остава на заден план.

Като ежедневна превенция срещу сухотата и напукването на ръцете и за да сформираме защитна бариера, е препоръчително да се употребяват хидратиращи продукти, специално за ръце или такива за тяло. Комбинацията от съставки като уреа, глицерин и витамин Е регенерират кожата. За още по-добра защита, потърсете продукт, който да бъде водоустойчив, за да остават ръцете меки и нежни, дори след честите измивания. Избягвайте агресивните почистващи препарати в домакинството, слагайте ръкавици.

Ако кожата ви е по-светла и склонна към образуването на неравномерна пигментация, използвайте крем със слънцезащита и за ръцете, защото те целогодишно са на прицел от опасните UVA лъчи.

Ръцете са важна част от тялото, с която общуваме и се представяме. Точно както лицето ни, те винаги са на показ. Красивите ръце ни дават увереност да се изразяваме във всяка една ситуация.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

mm

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

155 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.