Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

С повишено внимание към медикаментите за локално обезболяване

В редки случаи някои от локалните обезболяващи, които прилагаме при мускулни и ставни болки могат да причинят изгаряне на кожата. Американската агенция по лекарствата алармира, че са регистрирани случаи на изгаряне от първа до трета степен вследствие на многократно използване на такива продукти. За щастие процента на случаите съотнесен към общия брой на потребителите е нищожно малък.

В предупреждението се гласи, че локалните обезболяващи могат да предизвикат чувствителност, затопляне или съответно охлаждане на мястото на приложение но в никакъв случай болка и изгаряне. Ако такива симптоми се появят пациента трябва незабавно да преустанови приложението и да се консултира с личния си лекар или фармацевт.

Американската агенция по лекарствата апелира лекарите и фармацевтите да консултират пациентите за правилното приложение и честотата на прилагане. Локалните обезболяващи често съдържат: метил салицилат, ментол, капсаицин и др. Високите концетрации на ментол и метил салицилат/ повече от 3% ментол и повече от 10% метил салицилат/ се свързват с нежелана реакция. Само в някои от наблюдаваните случаи се наблюдава реакция към капсаицин.


За автора: маг.фарм. Бояна Иванова е фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. За контакти: https://www.vitanaturale.eu/ тел. 0884-789-278

Автор: маг. фарм. Бояна Иванова

mm

Бояна Иванова е квалифициран фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. Тя е дипломиран магистър по „фармация“ и специалист по „Лечебни растения и фитопродукти”. С удоволствие споделя знанията и опита си в областта, като автор на публикации и лектор на тематични семинари. Повече информация за нейната практика ще откриете тук: https://www.vitanaturale.eu За контакт: тел. 0884-789-278

82 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.