Публикувано на

Здравословни лимецки – рецепта

лимецки рецепта

На всички понякога ни се хапва нещо хрупкаво и солено. И най-често това са солети, брускети, чипс, изобщо все пакетирани храни, които съдържат твърде много сол, консерванти и мазнини. Но, ако сте си приготвили вкъщи лимецки, носите ги с вас през деня, може да заместите вредните и бързи храни, а вярвам, че и децата също биха ги харесали!

Представям ви една много лесна и в същото време вкусна рецепта за лимецки. Нарекох ги така, защото използвах само брашно от лимец, а и исках да бъдат по-здравословни.

 

Необходими продукти:

лимецки

  • 1 чаша и половина брашно от пълнозърнест лимец;
  • 1 ч/л сол ( аз използвам хималайска);
  • 3 с.л. микс от семена (ленено, сусамено, слънчогледово, тиквено);
  • 1/4 ч. вода; 
  • 1с.л. кокосово масло;
  • 1 с.л. сусамов тахан;
  • 1 ч.л. сода или бакпулвер;
  • кимион, лен – може да се добавят също.

 

Начин на приготвяне:

Пълнозърнестото брашно от лимец се смесва с бакпулвера/содата и се добавят сол, семена. веган рецептаПоследно се слагат маслото, водата и сусамовия тахан. Замесва се меко тесто и се оформя на топчета, но може и да се разточи, да се изрежат на тънко и да бъдат като крекери или солети.  След това соленките се слагат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в загрята на 170 градуса фурна до златист загар.

 

 

Да ви е вкусно! Надявам се рецептата ми да ви е харесала.

Може да ме последвате в Instagram, където споделям всички мои кулинарни приключения и различни веган рецепти – https://www.instagram.com/illusion.benny/ .

Автор: Албена Качамакова

blank

Албена Качамакова по професия е начален и предучилищен учител и педагог, а по призвание, веган. Нейни интереси са природосъобразния начин на живот, грижата за планетата, хората и животните. Обича да експериментира в кухнята, като създава авторски здравословни рецепти.

Follow

13 posts