Публикувано на

Закусващите са по-здрави и по-слаби

Отдавна се знае, че закуската е най – важното хранене за деня. Това е абсолютен факт, като се има предвид последни научни данни, доказващи връзката между повишеният риск от сърдечно – съдови заболявания, диабет и затлъстяване при хората,  системно пропускащи закуската.

За да спестите малко време се отказвате от закуската? Ако си мислите, че като пропуснете сутрешният тост или плод, не е станало нищо фатално, определено се намирате в голяма заблуда. На обяд и/ или вечер, вие ще поемете около 2 пъти повече храна, отколкото ако се нахраните сутрин. А калориите, които ще си набавите за деня ще са много повече.

Нещо повече, учени установиха нарастващо желание за никотин и алкохол през останалата част на деня при не закусващите. И не само това. Закусващите сутрин, от няколко научни експеримента, са по – енергични и по – склонни към физическо натоварване от останалите. Желанието за по –  вредни храни също е налице при втората група хора. По този начин не само, че поемат повече калории, но и предпочитат по – мазна и трудно смилаема храна, което затруднява работата на стомашно – чревния тракт и улеснява повишаване на теглото.

Определена част от кората на главния мозък е причината да посягаме към по – нездравословното хранене, когато сме пропуснали незаменимата закуска. Редица завишени нива на няколко хормона в нашето тяло подават сигнали към мозъка ни, който ни насочва към шоколада например. Ако спазвате диета и искате по -бързо да има резултат, не трябва изобщо да изпускате сутрешното хранене. Разберете как да отслабнете лесно и здравословно! Заповядайте на Онлайн семинар на тема “Отслабване с билки и хранителни добавки”. За информация: https://www.vitanaturale.eu/events/

мастър клас отслабване с билки и хранителни добавки

В още едно изследване, направено с деца и техните родители в английски университет- учените установили, че децата на не закусващите родители почти винаги следват техния пример. Тези деца били по – разсеяни, склонни към напълняване и дори с по – нисък успех от тези, които се хранели на закуска. Закусващите били по – концентрирани и енергични още от сутринта.

Пропускащите закуската определено са и по – нездравословно живеещите хора, броят на които за съжаление непрекъснато расте. Сутрин тялото ни има нужда от определено количество енергия. Именно закуската е това, което ни помага да сме жизнени, здрави и енергични още от сутринта. Не се лишавайте от нея!

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts