Орехите са едни от най-полезните ядки.Те са изключително богати на редица витамини, минерали, омега ненаситени мастни киселини и антиоксиданти, така необходими за оптимално здраве. А и кой не обича ароматни ореховки?
Необходими продукти:
- 300 грама фино смлени орехи;
- 100 грама фино смлени бадеми;
- 2 с.л кокосова захар;
- 2 с.л какао;
- 2 с.л. пълнозърнесто или кокосово брашно;
- 3 с.л. сусамов тахан;
- 2 с.л. какаово и/или кокосово масло;
- около 30 грама кокосово мляко и/или бадемово мляко;
- канела за поръсване;
- 1 ч.л сол.
Начина на приготвяне:
Първата стъпка е да подготвим ядките. В блендера си смиламе необходимото количество за рецептата. След това добавяме кокосовата захар, избраното от нас брашно (кокосово, бадемово или друго пълнозърнесто) и какаото. След това добавяме и останалите съставки и започваме да бъркаме енергично. След като добре хомогенизираме сместа започваме да оформяме ореховките в желания от нас размер. Намазваме хартията за печене с малко разтопено какаово или кокосово масло и оставяме да се пече във фурната за около 20 минутки на 180 градуса. Опитайте!
Aроматът им е вълшебен, а ореховките са с хрупкава коричка, но мека сърцевина. Опитайте рецептата и споделяйте в нашата фейсбук група https://www.facebook.com/groups/416390555847756/. Може да ме последвате в Instagram, където споделям всички мои кулинарни приключения и различни веган рецепти – https://www.instagram.com/illusion.benny/ .