Публикувано на

Веган ореховки с кокосова захар – рецепта

ореховки - рецепта

Орехите са едни от най-полезните ядки.Те са изключително богати на редица витамини, минерали, омега ненаситени мастни киселини и антиоксиданти, така необходими за оптимално здраве. А и кой не обича ароматни ореховки?

Необходими продукти:  

 

ореховки

  • 300 грама фино смлени орехи;
  • 100 грама фино смлени бадеми;
  • 2 с.л кокосова захар;
  • 2 с.л какао;
  • 2 с.л. пълнозърнесто или кокосово брашно;
  • 3 с.л. сусамов тахан;
  • 2 с.л. какаово и/или кокосово масло;
  • около 30 грама кокосово мляко и/или бадемово мляко;
  • канела за поръсване;
  • 1 ч.л сол.

Начина на приготвяне:

 

ореховки с кокосова захарПървата стъпка е да подготвим ядките. В блендера си смиламе необходимото количество за рецептата. След това добавяме кокосовата захар, избраното от нас брашно (кокосово, бадемово или друго пълнозърнесто) и какаото. След това добавяме и останалите съставки и започваме да бъркаме енергично. След като добре хомогенизираме сместа започваме да оформяме ореховките в желания от нас размер. Намазваме хартията за печене с малко разтопено какаово или кокосово масло и оставяме да се пече във фурната за около 20 минутки на 180 градуса. Опитайте!

 

Aроматът им е вълшебен, а ореховките са с хрупкава коричка, но мека сърцевина. Опитайте рецептата и споделяйте в нашата фейсбук група https://www.facebook.com/groups/416390555847756/. Може да ме последвате в Instagram, където споделям всички мои кулинарни приключения и различни веган рецепти – https://www.instagram.com/illusion.benny/ .

Автор: Албена Качамакова

blank

Албена Качамакова по професия е начален и предучилищен учител и педагог, а по призвание, веган. Нейни интереси са природосъобразния начин на живот, грижата за планетата, хората и животните. Обича да експериментира в кухнята, като създава авторски здравословни рецепти.

Follow

9 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.