Представям ви една много лесна, бърза и супер вкусна рецепта за веган брауни или веган кекс.
Необходими продукти:
- 1 брой авокадо, намачкано с вилица;
- 1/4 чаша зехтин;
- 1 чаша пълнозърнесто брашно;
- 1/2 чаша како на прах;
- 1 ч.л. сода за хляб;
- 1 ч.л. сол;
- 4-5 броя пакетче захар с ванилия или сироп от Агаве;
- 3/4 чаша вода или веган мляко по избор;
- за глазурата: лешникова паста и натрошени лешници.
Начин на приготвяне:
Започвам като в една голяма купа смесвам предварително намачканото авокадо и зехтина. След това добавям и останалите продукти от рецептата. Когато сместа е добре хомогенизирана избирам подходящ съд – форма за кекс или малка тава, която намазвам с масло (аз използвам какаово, но може да изберете и кокосово масло). След това разпледелям равномерно сместа в съда, който съм избрала. В загрят фурна на 180 градуса десертът се пече около 20 минутки. След като е готов го оставяте да изстине на стайна температура. Накрая е вълшебният момент да се насладите с всички сетива на този невероятен, но в същото време и здравословен десерт.
Най-вкусното брауни е, когато го споделите със семейството и приятелите! Да ви е вкусно!
Може да последвате Бени и в Instagram, където споделя нейните уникални кулинарни приключения и различни веган рецепти – https://www.instagram.com/illusion.benny/ .