Публикувано на

Веган брауни – рецепта

веган брауни

Представям ви една много лесна, бърза и супер вкусна рецепта за веган брауни или веган кекс.

Необходими продукти:

  • 1 брой авокадо, намачкано с вилица;
  • 1/4 чаша зехтин;
  • 1 чаша пълнозърнесто брашно;
  • 1/2 чаша како на прах;
  • 1 ч.л. сода за хляб;
  • 1 ч.л. сол;
  • 4-5 броя пакетче захар с ванилия или сироп от Агаве;
  • 3/4 чаша вода или веган мляко по избор;
  • за глазурата: лешникова паста и натрошени лешници.

Начин на приготвяне:

веган брауни - рецепта

Започвам като в една голяма купа смесвам предварително намачканото авокадо и зехтина. След това добавям и останалите продукти от рецептата. Когато сместа е добре хомогенизирана избирам подходящ съд – форма за кекс или малка тава, която намазвам с масло (аз използвам какаово, но може да изберете и кокосово масло). След това разпледелям равномерно сместа в съда, който съм избрала. В загрят фурна на 180 градуса десертът се пече около 20 минутки. След като е готов го оставяте да изстине на стайна температура.  Накрая е вълшебният момент да се насладите с всички сетива на този невероятен, но в същото време и здравословен десерт.

Най-вкусното брауни е, когато го споделите със семейството и приятелите! Да ви е вкусно!

Може да последвате Бени и в Instagram, където споделя нейните уникални кулинарни приключения и различни веган рецепти – https://www.instagram.com/illusion.benny/ .

Автор: Албена Качамакова

blank

Албена Качамакова по професия е начален и предучилищен учител и педагог, а по призвание, веган. Нейни интереси са природосъобразния начин на живот, грижата за планетата, хората и животните. Обича да експериментира в кухнята, като създава авторски здравословни рецепти.

Follow

13 posts