Публикувано на

Веган баница – рецепта

веган баница - рецепта

Днес ще Ви представя една здравословна и много вкусна рецепта за веган баница с тофу, бадемово мляко, кокосово масло и сурови бадеми.

Необходими продукти:

 

Тофу – 100гр. натрошено на ситно;

Спанак – 250гр – пресен бейби спанак, почистен от дръжките;

Бадемово мляко( може да бъде заменено и с друг вид ядково или оризово мляко);

1/2 ч.ч  обелени сурови бадеми –  (около100гр);

Кокосово масло – около 2-3 супени лъжици;

Сол и пипер.

Начин на приготвяне:

Баницата се приготвя с плънка от тофу, спанак, ядково мляко, бадеми, кокосово масло, сол, пипер. Намазва се тавичката с малко мазнина (кокосово масло или зехтин) и се подреждат две кори и върху тях сместа. Редуват се корите и сместа, като се завършва с кори и отгоре отново се слага малко кокосово масло. Постната баница със спанак се пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до изпичане.

Да Ви е сладко!

Опитайте рецептата и споделяйте в нашата фейсбук група https://www.facebook.com/groups/416390555847756/. Може да ме последвате в Instagram, където споделям всички мои кулинарни приключения и различни веган рецепти – https://www.instagram.com/illusion.benny/ .


 

Автор: Албена Качамакова

blank

Албена Качамакова по професия е начален и предучилищен учител и педагог, а по призвание, веган. Нейни интереси са природосъобразния начин на живот, грижата за планетата, хората и животните. Обича да експериментира в кухнята, като създава авторски здравословни рецепти.

Follow

13 posts