Днес ще Ви представя една здравословна и много вкусна рецепта за веган баница с тофу, бадемово мляко, кокосово масло и сурови бадеми.
Необходими продукти:
Тофу – 100гр. натрошено на ситно;
Спанак – 250гр – пресен бейби спанак, почистен от дръжките;
Бадемово мляко( може да бъде заменено и с друг вид ядково или оризово мляко);
1/2 ч.ч обелени сурови бадеми – (около100гр);
Кокосово масло – около 2-3 супени лъжици;
Сол и пипер.
Начин на приготвяне:
Баницата се приготвя с плънка от тофу, спанак, ядково мляко, бадеми, кокосово масло, сол, пипер. Намазва се тавичката с малко мазнина (кокосово масло или зехтин) и се подреждат две кори и върху тях сместа. Редуват се корите и сместа, като се завършва с кори и отгоре отново се слага малко кокосово масло. Постната баница със спанак се пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до изпичане.
Да Ви е сладко!
Опитайте рецептата и споделяйте в нашата фейсбук група https://www.facebook.com/groups/416390555847756/. Може да ме последвате в Instagram, където споделям всички мои кулинарни приключения и различни веган рецепти – https://www.instagram.com/illusion.benny/ .