Публикувано на

Свежа Спирулина Детокс Седмица

7 Дневен интензивен прием на Свежа Спирулина за подкрепа на естествените процеси на детоксикация на организма

Схема на дозиране

1 Ден = 1 ч.л.

2 Ден = 2 ч.л.

3 Ден = 3 ч.л.

4, 5, 6, 7 Ден включително = 4 мерителни лъжички дневно

Цялото дневно количество Свежа Спирулина се консумира като еднократна сутрешна доза – сутрешен детокс старт с леко затоплена вода и малко лимонов сок

  1. Подготвителна фаза

Подготвителната фаза може да започне 3-4 дни преди активната фаза и е свързана с постепенно изтегляне на храните, които при прекален прием пречат на твоето Здраве. Това са захар и захарни изделия, тестени изделия, рафинирани мазнини, пържени храни, пълномаслени млечни продукти, червени и тлъсти меса, глутен съдържащи храни, кофеин, концентриран алкохол, газирани безалкохолни напитки, високо захарни сокове, многостепенно „преработените“ храни, с множество изкуствени добавки и „Е“-та, вредна козметика или досег с потенциално опасни продукти на битовата и индустриалната химия, прекомерният прием на медикаменти или други увреждащи субстанции, включително добавки.

В тези 3-4 дни на предварителна подготовка постепенно включваш в менюто си повече сурови и непреработени храни, фибри и естествени продукти – това са предимно плодове и зеленчуци, ядки и семена, суперхрани и други.

  1. Активна детокс фаза

Това е фазата, в която подаваш ръка….На себе си и на организма, за да може той да си върши пълноценно работата. Повярвай, той до голяма степен умее да се предпазва и чисти от вътрешни и външни вредни токсични влияния. Не е нужно да го учиш на нещо, той разполага с „ноу-хау“ на милиони години еволюция. Прибавяме още 3.5 милиарда години еволюционно богатство събрано в уникалния състав на живите микроводорасли Свежа Спирулина и имаме всичко необходимо за рестарт на правилните процеси. Има обаче уловка – тук вече има условие. То е само едно и е просто –  събираш максимална мотивация. Ние ще ти осигурим нужните ресурси от вещества за детокс чрез жива Свежа Спирулина. Това е!

  1. Пост-детокс фаза

Това е фазата, в която трябва да затвърдиш ползите. Това не е краят на „поредната диета“, след която „йо-йо“ ефектът да те постави в изходно положение. Това е фазата на преосмисляне и постепенно въвеждане на използваните полезни практики като поне 70%  от новото ти здравословно ежедневие.  С другите 30% можеш да правиш каквото искаш 🙂 Споменахме за баланс, нали?

Но каква е специалната роля на живата Свежа Спирулина правеща я задължителен компонент във всеки активен детокс план?

Процесът по детоксикация често е сравняван с чистенето на аквариум. Аквариумът може да изглежда привидно чист, до момента, в който от дъното „се вдигнат“ всички вредни вещества и утайки и размътят водата. При детоксикация, неутрализирането и  безопасното извеждане на тези замърсители изисква прием на много течности и биологично активни молекули, които в този момент трябва задължително да се доставят на организма. В противен случай процесът на детоксикация се затруднява и може да е неефективен. Свежа Спирулина е особено богата на нужните за всеки правилен детокс протеини и специфичните детокс аминокиселини с биологично активни групи. Този жив продукт доставя в максимално биологично активна форма всички нужни витамини и антиоксиданти, особено важните за детокс процесите витамини от група Б, а също и биологично активни вещества „магнити“ за извеждане на токсините като хлорофил и фикоцианин, микроелементи и много други. В малките живи спирали в състава на Свежа Спирулина са събрани всички важни фитонутриенти необходими за правилен и ненатоварващ тялото процес на активен детокс. Това прави Свежа Спирулина специален продукт – жива хранителна добавка задължителна за всеки активен детокс план.

Използвай специалния код за 10% отстъпка VITA10 и поръчай свежа спирулина от тук. Промо кодът е валиден за всички продукти на Spirulina.bg и се попълва при финалзиране на поръчката.

Съвети

– Избягвайте прекалено сладките комбинации на еднократен прием. Просто правило е да балансираме един плод с 2 зеленчука

– Пийте много вода или билков чай. Водата и течностите задължително да са между храненията, а не непосредствено преди или след тях. Така храносмилателните сокове не се разреждат, а също и се избягва и възможния прекалено слабителен ефект.

– Яжте, когато сте наистина гладни…..Много често ядем просто по навик, защото ни е скучно, защото другите около нас се хранят или защото е „дошло време“ за хапване…..множество причини, които нямат нищо общо с глада. Почувствайте какво ви говори тялото и кога наистина изпитвате глад. Ако не сте сигурни, изпийте една чаша вода и изчакайте половин час – ако отново сте наистина гладни, тогава хапнете. Когато сме гладни, удоволствието от храната е истинско и пълно. Насладете се!

– Сдъвквайте добре храната си – дори смутитата и другите полутечни ястия. Доброто смилане на храната в устата подготвя всички други съпътстващи процеси за добро храносмилане – стимулира се секрецията на храносмилателни сокове, стомаха смила храната с по-малко енергия и не се натоварва, червата я резорбират в цялост, подобрява се перисталтиката, засилва се чувството на ситост и т.н.

В хода на активната детокс фаза може да се изпитат някои бързопреходни симптоми като главоболие, топли вълни, преходно стомашно-чревно неразположение и други неспецифични симптоми, които отшумяват бързо. Обикновено това неразположение е знак, че процесите на изчистване са задвижени.

За изпълнение на целия детокс са достатъчни 2 бурканчета Свежа Спирулина Alphyca

Използвай специалния код за 10% отстъпка VITA10 и поръчай свежа спирулина от тук. Промо кодът е валиден за всички продукти на Spirulina.bg и се попълва при финалзиране на поръчката.

свежа спирулина alphyca