Публикувано на

Сурови бонбони със сусамов тахан – рецепта

рецепта за сурови бонбони

Представям ви най-любимите ми бонбони. Те се приготвят за минути, без печене, не съдържат глутен и бяла рафинирана захар, богати са на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Приготвени са от продукти с изцяло растителен произход и са подходящи за вегани. Чудесни са за здравословна порция сладост през деня, както и за различни поводи – парти, рожден ден.

Сурови бонбони със сусамов тахан

Съставки:

– 4 с.л. пълнозърнест сусамов тахан

– 4 с.л. кленов сироп

– 2 с.л. кокосово масло, разтопено

– 1 ч.л. ванилов екстракт

– 2 с.л. бадемово брашно

– 1 с.л. кокосово брашно

– щипка сол

За глазурата:

– 100 г. черен шоколад, най-малко 70% какао

– 1 ч.л. кокосово масло

Начин на приготвяне:

За да приготвите бонбоните смесете всички посочени съставки и разбъркайте добре. Приберете сместа във фризера, за да стегне за 30 мин.

Извадете сместа за бонбоните от фризера, ако е много замръзнала, оставете на стайна температура, докато стане лесна за обработка.

Разтопете черния шоколад на водна баня, добавете 1 ч.л. кокосово масло към него и разбъркайте.

С две ръце загребете от сместа и оформете малки топчета. Потопете ги в шоколада, оваляйте от всички страни и с вилица извадете. Поставете бонбоните върху пергаментова хартия. Приберете в хладилника, за да стегнат.

Получават се около 15 броя бонбони, зависи от големината им.

Да ви е сладко!


Автор: Антония Запрянова

Кулинарен блог – здравословно в кухнята с Тони https://www.kulinarenblog.bg/
Фейсбук страница https://www.facebook.com/kulinarenblog/

Инстаграм  https://www.instagram.com/kulinaren_blog/?hl=bg

Автор: Антония Запрянова

blank

Антония Запрянова води кулинарен блог, където споделя рецепти, създадени в нейната кухня за нейното семейство. Тя вярва, че здравето зависи единствено от нас и от силата на природата. Тони обича да пътува, да чете и да мечтае. Тя иска все повече хора да се научат да правят здравословни избори за своята храна и своя начин на живот.

1 posts