Представям ви най-любимите ми бонбони. Те се приготвят за минути, без печене, не съдържат глутен и бяла рафинирана захар, богати са на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Приготвени са от продукти с изцяло растителен произход и са подходящи за вегани. Чудесни са за здравословна порция сладост през деня, както и за различни поводи – парти, рожден ден.
Сурови бонбони със сусамов тахан
Съставки:
– 4 с.л. пълнозърнест сусамов тахан
– 4 с.л. кленов сироп
– 2 с.л. кокосово масло, разтопено
– 1 ч.л. ванилов екстракт
– 2 с.л. бадемово брашно
– 1 с.л. кокосово брашно
– щипка сол
За глазурата:
– 100 г. черен шоколад, най-малко 70% какао
– 1 ч.л. кокосово масло
Начин на приготвяне:
За да приготвите бонбоните смесете всички посочени съставки и разбъркайте добре. Приберете сместа във фризера, за да стегне за 30 мин.
Извадете сместа за бонбоните от фризера, ако е много замръзнала, оставете на стайна температура, докато стане лесна за обработка.
Разтопете черния шоколад на водна баня, добавете 1 ч.л. кокосово масло към него и разбъркайте.
С две ръце загребете от сместа и оформете малки топчета. Потопете ги в шоколада, оваляйте от всички страни и с вилица извадете. Поставете бонбоните върху пергаментова хартия. Приберете в хладилника, за да стегнат.
Получават се около 15 броя бонбони, зависи от големината им.
Да ви е сладко!
Автор: Антония Запрянова