Публикувано на

Розова торта с бадеми, фурми и какаово масло

торта магия с карамел и бадеми
Искам да ви почерпя виртуално за здраве! Днес е един специален ден за мен! Трябваше да направя нещо, което да се запомни и мисля, че успях. Пожелавам си единствено здраве, другото е просто излишна суета. Пожелавам го и на вас!  Вкусът определено е запомнящ се за цял живот! Този път реших да е розова (с прах от драконов плод) и с нотки прах от синя спирулина, драконов плод, боровинки и къпини за разкош.

Необходими продукти за основата:

  1. 110 гр печени бадеми
  2. 55гр бадемово масло
  3. 15гр ксилитол /еритритол/монкфруут
  4. 30 гр какаово масло
  5. щипка сол
  6. 2ч.л. какао.

За шоколадовия слой:

200 гр какаова маса (аз нямах и заместих със 100 гр какао и 100гр кокосово олио), 320гр бадемово мляко, 100гр ксилитол/еритритол/монкфруут, 150 гр масло от кашу, 70 гр кокосова сметана (твърдата част от консерва с кокосово мляко), ванилия.

Карамелов слой:

70 гр какаово масло, 90 гр фурми ,50гр вода,15 гр кленов сироп ,50 гр ксилитол/еритритол/монкфруут  и 1ч.л. пудра от мескит

За глазурата:

60 гр кашу, накиснато за 6 ч във вода, 15 гр ксилитол/еритритол/монкфруут, 75 гр кокосово олио, втечнено, 20гр топла вода, 2ч.л пудра от драконов плод/синя спирулина.

Начин на приготвяне:

За основата- смилат се бадемите, добавят се останалите продукти и се смила до хомогенна смес, която се поставя на дъното на 18см диаметър тортата форма. Поставя се във фризера докато се приготвят кремовете. Прави се шоколадовия слой като всичко се пасира. Оставя се настрана. Същото за карамеловия слой. Основата се вади от фризера, слага се половината от шоколадовата смес, после с пош се слага карамеловия слой и се завършва с другата половина от шоколадовата смес. Тортата се връща във фризера поне за 7 часа. За глазурата всичко се разбива на пасатора и след като тортата се извади от формата, се полива с пош с глазурата. Украса по желание.
Приятен апетит!

Автор: Евгения Табакова-Недева

blank

Здравейте, казвам се Евгения и обичам да правя здравословни десерти. От 15 год живея в Канада, родиха ми се две прекрасни дечица. Поради здравословни причини се ориентирах в тази посока и открих нови хоризонти. Мислете и се грижете за вашето здраве! Бон апетит от мен

4 posts