Есенна рецепта за крем супа от тиква. Тиквата освен много вкусна е богата на редица хранителни вещества-богато съдържание на фибри, витамини и ниско съдържание на калории. Другото предимство e, че тиквата може да се ползва успешно както в солени рецепти, така и за сладки изкушения. В нашата есенна рецепта ще използваме тиквата, за да направим вкусна и здравословна крем супа. Вижте тази лесна и вкусна рецепта за здравословна крем супа от тиква.
Продукти
- една малка тиква(около 1 кг.);
- 1 картоф;
- 1 глава лук;
- 3 моркова;
- 100 гр. извара;
- 4 скилидки чесън;
- Джинджифил;
- 2 червени чушки;
- 1 супена лъжица краве масло;
- Сол;
- 1 ч. л. куркума;
- магданоз;
Начин на приготвяне
Разрязваме тиквата, махаме кората и я почистваме от семките. Нарязваме я на едри парчета.
Измиваме, обелваме и нарязваме останалите продукти.
Сипваме 2 литра вода в голяма тенджера и оставяме на бавен огън докато омекнат картофите и морковите.
След като зеленчуците са сварени отделяме с помощта на черпак част от водата, в която са се варили. Пасираме зеленчуците до получаване на хомогенна смес.
Добавяме сол на вкус, магданоз, куркума, извара и масло и отново пасираме.
След като сме пасирали всички продукти, връщаме супата отново на котлона, за да заври за 1-2 минути.
Опитайте рецептата и споделяйте във фейсбук групата на Форум Здраве.
Може да откриете още рецепти в блога elda.bg, където споделям всички мои кулинарни приключения – https://elda.bg/