Публикувано на

Пълнени чушки с нахут – рецепта

пълнени чушки с нахут

Представям Ви една здравословна и богата на протеини рецепта с нахут. Вечеря или обяд, но отново бързо, лесно и вкусно с  “Пълнени чушки с нахут”.

Необходими продукти:

  •   6-7 червени пресни чушки 1 консерва с нахут ;
  • 1/2 връзка магданоз;
  • 1/2 лимон;
  • 1/2 ч.л. кимион;
  • 3-4 с.л. зехтин;
  • 1 скилидки чесън(може и на прах);
  • сол .

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете в купа продуктите и ги объркайте добре. С лъжица напълнете внимателно всяка чушка с част от сместа и подредете в тавичка. Добавете 1/2 ч.ч. вода и печете за около 20-25 от едната страна чушките и после още 5-10 минути от другата страна на 200 градуса.

Добър апетит!

Опитайте рецептата и споделяйте в нашата фейсбук група https://www.facebook.com/groups/416390555847756/. Може да ме последвате в Instagram, където споделям всички мои кулинарни приключения и различни веган рецепти – https://www.instagram.com/illusion.benny/ .


 

Автор: Албена Качамакова

blank

Албена Качамакова по професия е начален и предучилищен учител и педагог, а по призвание, веган. Нейни интереси са природосъобразния начин на живот, грижата за планетата, хората и животните. Обича да експериментира в кухнята, като създава авторски здравословни рецепти.

Follow

12 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.