Публикувано на

Натурални бонбони с фурми и ядки

Всеки обича да си хапва шоколадови бонбони и да си „угажда“ с тези сладки изкушения.

Добрата новина е, че освен шоколадовите бонбонки може да си угодим с друг вид бонбони -натурални бонбонки.

Ще ви покажа  много лесна и бърза рецепта, с която ще може да направите натурални бонбони само от ядки и фурми.

Фурмите са идеални за приготвяне на натурални и здравословни десерти, тъй като са изключително сладки на вкус и имат безброй ползи за организма – укрепват костите, подобряват храносмилането, регулират кръвното налягане, подобряват работата на мозъка, предотвратяват анемията и са добър източник на фолиева киселина.

В бонбоните, които ще приготвим има само натурални съставки. Така те са много по-здравословни от стандартните шоколадови бонбони. Натуралните бонбонки са пълни с фибри, полезни мазнини, магнезий и дават енергия за много дълго време. Освен това по-нищо не отстъпват по вкус от стандартните бонбони.

Тези натурални бонбони са идеални за закуска или за малка следобедна закуска по време на изглед сред природата. Тези натурални бонбони са доста калорични и ще ни дадат енергия за дълъг период от време. Въпреки по-високото калорийно съдържание, бонбоните са идеални и ако спазвате хранителен режим за отслабване, тъй като ни държат сити за дълъг период от време и по този начин ще намалим хапванията между  основните хранения. Също така натуралните съставки в бонбоните се усвояват напълно от организма.

Ето рецептата за Натурални бонбони с фурми и ядки.

Продукти

  • 100 гр. сурови ядки (по избор) – кашу, бадеми, орехи, тиквени семки;
  • 10-12 пресни фурми;
  • 3 с. л. кленов сироп;
  • 3 ч. л. натрошено ленено семе;
  • 2 ч. л. канела;

Начин на приготвяне

Ядките се поставят в мелнична или блендер и ги смиламе.

Обезкостяваме фурмите и ги нарязваме на ситно.

В голяма купа изсипваме смлените ядки, нарязаните фурми, канелата, натрошеното ленено семе и кленовия сироп.

Всичко се разбърква добре до получаване на хомогенна смес.

Оформяме топчета, които след това оваляме в кокос или какао.

Оставяме в хладилника за два часа и нашите натурални бонбони са готови.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.

Опитайте рецептата и споделяйте в нашата фейсбук група.

Може да откриете още рецепти в блога elda.bg, където споделям всички мои кулинарни приключенияhttps://elda.bg/

Автор: Мария Балева

blank

Здравейте, аз съм Мария и по професия съм графичен дизайнер. Съвместно с професионалното ми развитие през последните 4 години участвам в разработването на два проекта - собствен блог elda.bg, който отразява интересите ми и израстването ми в различни теми, като кулинария, фотография, изкуство и балансиран начин на хранене и 3dlab.bg –онлайн платформа за обучения в областта на 3D визуализацията, където се занимавам изцяло с графичната визия на сайта. Три разнородни сфери, обединявайки се от желанието ми за развитие и дообогатяването на знания през собствения и чуждия опит. Или казано по-кратко – не спирам да (се) търся.

2 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.