Необходими продукти
100 мл вода(с 2 с.л. бяло вино за по- хрупкав ефект, по желание)
50 грама пулп от моркови от центрофуга
3 супени лъжици студено пресован зехтин (30 мл) или 20 грама кокосово масло
щипка нарязан розмарин(по желание)
1 щипка сол
Инструкции за приготвяне
С нож за пица или остър нож, нарежете на ленти около един 1,5 см, повдигнете всяко една и я увийте, така че да образува спирала. Поръсете с малко сол или сусам.
Печете спиралите в предварително загрята до 180 ‘ с вентилатор, за около 20-30 минути върху хартията за печене директно върху скарата(за да образуват въздушни мехурчета), но може и в тава, до златисто хрупкаво.
- порции: 4
- готово за: 30 минути
Автор: Антония Карова
Здравейте,
Аз съм Антония – любител на здравословното хранене, морето, планината и йогата! Майка на три близначки и едно момче, на които предпочитам да дам алтернативи на всички изкушения от супермаркета, а не забрана. Възможност да се насладим на вкусните неща по здравословен начин в едно щастливо семейство! Тази кухня е любима на всички мои приятели, надявам се да ви помогна в създаването на вашите шедьоври, и разбира се, всички съвети, коментари и предложения са винаги добре дошли!
Това е сайта на който винаги може да ни намерите: