Публикувано на

Ефективен детокс и поддържане на хомеостаза

детокс

Замислете се, грижим се за дома си, за колата си, правим периодично почистване, обновяваме гардероба и гумите на колата при смяна на сезоните. Какво обаче правим за нашето тяло – дома, който притежаваме от раждането до смъртта си? Най-често полагаме грижи за фасадата на нашия дом – външния ни вид, защото той ясно издава навиците ни по отношение на хранене, движение, почивка, мисли и действия. Колкото и да се стараем обаче да измием един прозорец отвън, докато не го почистим и от вътре, той няма да е чист.

Какво трови телата ни?

Замърсяването на тялото с токсини често се случва против нашите желания, дори при здравословен начин на живот, защото навсякъде около нас се намират ксенобиотици – в почвата, водата, храната, въздуха.

В днешно време има над 4 милиона нови вещества, които можем да наречем ксенобиотици. Те не са съществували преди, а са създадени от човека. Ксенобиотиците са пестициди, хербициди, антибиотици, синтетични багрила, детергенти, хормони и други химични съединения. Тези вещества, чужди на нашето тяло, попадайки в него, подкопават имунната система и причиняват отравяния и алергични реакции.

Ксенобиотиците причиняват неправилно функциониране на много органи и в резултат причиняват заболявания на храносмилателната система, дишането, сърдечно-съдовата система и бъбреците. При продължително въздействие върху човека, ксенобиотиците могат да допринесат за появата на злокачествени тумори

Степента на токсичното влияние зависи от:

 • токсичността на дадено вещество;
 • други фактори на външната среда;
 • биологични особености на човешкия организъм.

хомеостаза

6 етапа на интоксикация на организма

През 1955 г. немският лекар Ханс-Хайнрих Рекевег идентифицира етапите на интоксикация, а именно:

1 Отделяне

Освобождаването на токсини става с потта, урината и т.н.

2 Реакция към натрупването на токсини

Налице е увеличено отделяне на токсини, треска, изпотяване, повишена температура, умора, раздразнителност.

3 Преразпределяне на шлаките

Подуване на лимфните възли, затлъстяване от 1-ва степен или, обратно, загуба на тегло, отлагане на камъни в бъбреците и жлъчния мехур.

4 Насищане на шлаки

Въображаем баланс. Обективните симптоми са малко. Вегетативно-съдова дистония, главоболие, мигрена, синдром на хронична умора, неврози, остеохондроза, метаболитни нарушения, раздразнителност и др.

5 Етап на разрушаване

Постепенно на фона на нарастваща хронична интоксикация възникват вторични нарушения, появяват се промени в кръвните тестове, атрофични и дистрофични процеси, промени освен на функционално и на структурно ниво в организма.

6 Злокачественост

Въздействието на токсините върху тялото би могло да допринесе за развитие на онкологични заболявания.

детокс

Как да балансираме в този сложен токсичен свят?

За да отговорим на този въпрос, може да си припомним един от основните принципи на физиологията – че организмът е система със саморегулираща се вътрешна среда.

За първи път концепцията за регулиране на вътрешната среда е описана от френския физиолог Клод Бернар (1849), а американският физиолог Уолтър Кенън (1926) я обозначава с думата “хомеостаза”.

Хомеостаза това е състоянието на  организма да се самовъзстановява и да функционира оптимално – самият баланс, при който всяка клетка работи по възможно най-добрия начин. Системата на хомеостаза знае по-добре от всеки специалист къде е възникнала повреда, как да я отстрани и как да компенсира загубите.  За да стане това, организмът трябва редовно да получава вещества с храната, които са генетично програмирани във всеки един от нас и трябва да си осигуряваме ежедневно достатъчно сън.

Естествените продукти, които ефективно допринасят за това, се наричат хомеофудове (от английски “homeo” — “хомеостаза” и “food” — “храна”).

Хомеофудовете Vertera са храна от водораслите ламинария и фукус за поддържане на хомеостазата на човека. Те са създадени с помощта на биотехнология за ферментация на полизахариди от морски водорасли и предоставят възможност за възстановяване на здравето и баланса в работата на системите в организма по най-естествения и ефективен начин.

Продуктите от новата Plasma технология съдържат фукоза, галактоза и други монозахариди, както и фукоидани, ламинарани, алгинови киселини и техните олигозахариди — редки вещества с широк спектър от положително въздействие върху организма. За разработване на Плазма технологията са били нужни 17000+ часа научноизследователска работа.

Изчистване на организма и профилактика — път към здравето, младостта и дълголетието

хомеофундове

Хомеофудовете Vertera от кафяви водорасли Ламинария са комплексен подход към здравословния начин на живот, който осигурява прочистване на организма на клетъчно ниво и запълване с всички необходими хранителни вещества.

Лиофилизираният гел Vertera акумулира най-богатия набор от хранителни вещества от ламинария:

 • макро- и микроелементи: йод, желязо, калций, кобалт, манган, мед, фосфор, флуор, цинк;
 • витамини А, С, D, Е, група В;
 • повечето естествени аминокиселини, включително всички незаменими;
 • полиненаситени мастни киселини (омега-3, -6).

Особено ценни за човешкия организъм са уникалните полизахариди на кафявите морски водорасли — алгинати, ламинаран, фукоидан, които проявяват редица ползи за организма, някои от които са:

 • детоксикиращо – алгиновите киселини в състава на Ламинария имат уникалната способност на ентеросорбенти, които свързват тежките метали, токсичните и радиоактивни вещества, образувайки сложни комплекси. След това солите на алгиновите киселини блокират разпространението на токсините от кръвта до органите и тъканите, като се свързват с тях и свободно ги отстраняват от организма. Алгиновите киселини премахват не само токсините, които постъпват в човешкото тяло с храната и водата, но и други токсични вещества, които попадат в червата от органите, тъканите и кръвта.
 • Антиоксидантно – Защитават организма от вредното въздействие на свободните радикали и забавят стареенето;
 • противовъзпалително;
 • противотуморно;
 • антивирусно;
 • антикоагулантно;
 • пребиотично;
 • хиполипидемично (намаляване нивата на лошия холестерол).

vertera гелЛиофилизираният хидрогел се произвежда с помощта на технология за микрокапсулиране, която позволява да бъдат запазени полезните вещества от ламинария от стомашния сок и да се осигури максималното им усвояване в червата. Капсулите на продукта са изработени от целулоза за хранителни цели (хипромелоза).

Лиофилизатът Vertera GEL притежава свойства и ползи за организма, подобни на гелообразната форма на продукта Vertera GEL. Повече информация за здравословните ползи на кафявите водорасли ламинария можете да научите от тази статия.

Лиофилизатът Vertera GEL е модерен биотехнологичен продукт за ефективен детокс, укрепване на имунитета, нормализиране на общия метаболизъм, профилактика на йоден дефицит и поддържане на хомеостазата на човешкия организъм.

Може да да поръчате продуктите на Веретра с 30%  отстъпка от тук: https://vertera.eu/?ref=253323

Статията изготви Евгения Згурова – независим партньор на компания Vertera.

За повече информация: https://evgeniyazgurova.verterasa.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/pro.zdrave.vertera/

За контакти: тел. 0888346661