Публикувано на

Един здравословен летен ден

Основен проблем при жените са излишните килограми в областта на ханша и бедрата. Живеем в еманципиран свят, където поддържаната фигура е условие за успех на една дама. Зимните месеци дават своето отражение върху килограмите – неприятно но факт. Затова ще ви дадем няколко подходящи съвета за бързо коригиране на тези дефекти при това в домашни условия.

За свалянето на излишните килoграми бързо и ефективно най-важно е да се спазва съкращението ЖХС или Желание-Храна –Спорт.

Желанието е първата стъпка към постигането на една чудесна фигура, която гордо да покажем на плажа.

Храна. Втората много важна стъпка е храненето. В никакъв случаи не трябва да подлагаме нашия организъм на стресови гладувания, тъй като това може да доведе до по-нататъшни проблеми като гастрит, запек,  дори депресия. Най-лесната диета е да похапваме, но с мярка.

За закуска през лятото най-добър вариант са плодовете. Пъпешът, динята, бананите и ябълките са здравословни и витаминозно начало на деня. По този начин снабдяваме телата си с въглехидрати и витамини. Фрешът от портокал и грейпфрут също са изключително освежаващи.

След закуска може да излезем в близкият парк за джогинг поне 40 мин. Свежият въздух  заедно със спорта стимулират отделянето на серотонин в мозъка , който е хормонът на щастието. Ако нямаме възможност да потичаме, скачането на въже също е една много добра алтернатива, т.к. стимулира кръвообращението и лимфообращението и така ни помага в борбата с целулита.

Един силен старт на деня може да ни направи  по-работоспособни и щастливи, а и едновременно с това спортът ни помага да бъдем по-здрави и красиви.

Обедното меню може да се състои от разхлаждаща лятна супа, последвана от ризото, а за десерт плодове. За дамите, които не могат да устоят на сладките изкушения също има изход. Вместо да изядете един шоколад,  по-добре би било да го замените с  един нискокалоричен сладолед, тъй като сладоледът има отрицателен калориен баланс тялото ще изгори калориите от сладоледът много по-бързо отколкото от шоколадът.

За вечеря съветваме да включите салата с печена  риба или крехко филе с чаша бяло вино в приятна компания.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.