Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Да кажем стоп на киселините

За да намалим и премахнем неприятните киселини е важно да знаем кои храни и вредни навици допринасят за повишената кисленност. А някои природни продукти ни помагат при киселини. Такива са алоето и метилсулфонилметан (MSM).

Учените смятат, че в никакъв случаи не трябва да се прекалява с антиацидните препарати. Възможно е те да нарушат нормалния процес на храносмилане във вашето тяло. За предпочитане е да опитате нещо по – безвредно, но със същата ефективност. Такъв вариант е сок или гел от алое вера. При нужда, спрямо дозировката може да се приема алое в чист или разреден вид. Веднага ще усетите облекчение.

MSM или метилсулфонилметан е органично съединение, съдържащо сяра. Макар и по известен в комбинациите за лечение на ставни, мускулни болки и артритни състояния, може да се използва и при стомашни киселини. Особено важно в случая е огромното значение на MSM за формиране на кератин, еластин и колаген. Те имат главно значение за укрепване стената на хранопровода. Хранителната добавка се приема  2-3 пъти дневно по време на храна.

Храната е от особено значение ако имате киселини. Трябва да се избягва преяждане и  консумация на мазни храни. Важно е да се храните на често и по малко, за да се улесни храносмилателния процес. Преди лягане изобщо се забранява приемът на храна при хора с повишена киселинност. Пикантните, пържените и подправените храни влошават състоянието на стомаха.

Тютюнопушенето може да отслаби мускулатурата на хранопровода и така се получава връщане на храна и стомашни сокове. Газираните напитки и кафето са особено вредни, т.к. стимулират производството на киселини. Същото важи и за алкохола, особено приет преди лягане.

Позата за сън също може да влоши състоянието Ви, затова е по – добре да се стремите да не спите на лявата си страна. Някои учени смятат, че така улеснявате връщането на храна и стомашни сокове в хранопровода.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.