Суровите десерти са изключително вкусни, здравословни и ни дават много енергия през целия ден. Те напълно задоволяват нуждата ни от сладко и са лесни за приготвяне. Споделям са вас моята любима рецепта за бадемови кокоски с мед и канела. Рецептата не съдържа млечни продукти.
Рецепта за здравословни бадемови кокоски
Необходими продукти:
- 120 – 130 гр. сурови бадеми, предварително накиснати във вода
- 2 ч.ч. кокосово брашно
- 50 гр. кокосово масло
- 50 гр. сурово кашу
- 2-3 с.л. мед
- 100 гр. пресни кокосови стърготини
- 1 ч.ч. канела
Начин на приготвяне:
Поставяме суровите ядки в блендера и ги смиламе добре. Прибавяме кокосовото брашно, част от кокосовите стърготини, кокосовото масло и меда, и отново блендираме. Важно е да разтопим предварително кокосовото масло и да загреем малко меда, за да получим течни консистенции. След това оставяме сместа за 2 часа в хладилника, за да стегне. Когато получим желаната по-твърда смес започваме да оформяме кокосови топчета с длани и всяко от тях овалваме в кокосови стърготини и/или канела. По желание можем да използваме вместо мед кленов сироп.
Обикновено сместа стига за около 15 броя много вкусни сурови бадемови кокоски. След като оформим всички бонбони ги поставяме отново в хладилника за една вечер. Надявам се рецептата да ви е харесала. Ще се радвам да споделяте във вашите коментари кои са любимите ви сурови десерти и любими здравословни закуски.
Приятен апетит!