Публикувано на

Психологическа програма за хора с рак на гърда

Обединени от общия проблем

На 29 септември в София, Южен Парк се проведе Race for the Cure – най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на хората с рак на гърда.

Събитието беше организирано от Фондация ‘”Победи Рака”, която стои и зад платформата Cancercare.bg – „Пътеводител на онкоболните“.

Психологическата помощ е изключително важна при всички онкологични заболявания. Тя трябва да върви ръка за ръка с противотуморното лечение. Проучванията показват, че хората, получавали психологическа помощ по време на лечението си имат по-голяма преживяемост, в сравнение с тези, които не са получавали такава подкрепа. Ето защо и ние от Фондация „Победи рака“ решихме да инвестираме събраните средства от първото издание на Race for the cure именно в тази насока“.

Програмата ще се проведе в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас и започва през месец декември, като записването за участие ще се състои през целия месец ноември.

Групите за взаимопомощ ще са с продължителност три месеца и ще се провеждат веднъж седмично. Всеки сеанс ще бъде с времетраене два астрономически часа.

Групите ще бъдат водени от опитни психолози, които имат богат опит с психологична помощ при онкологични пациенти.

Не забравяйте, ракът на гърдата засяга не само жени, но и 1% от мъжете.

Групите за взаимопомощ се формират, за да съберат хора с общ проблем.

Когато споделят личните си истории един с друг, участниците намират емоционална помощ и подкрепа, обменят информация, търсят ефективни начини за справяне със ситуацията. Обединени от общия проблем, те разбират, че не са сами, че има и други като тях, които могат да почувстват силата на тяхната болка и тревога.

Срещите се организират и провеждат в защитена среда и спокойна атмосфера, която гарантира конфиденциалността на присъстващите и споделената информация.

Повече информация за психолозите и контакти за записване можете да открите на следните линкове:

🎗 За София

🎗 За Пловдив

🎗 За Варна

🎗 За Бургас