Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Спирулина – най-полезното водорасло

В напрегнатото ежедневие на всеки от нас, все по-малко се обръща внимание на здравословното хранене. Хапването на крак или късно вечер се среща все по-често и особено при младите хора. Пици, чипсове,сандвичи, преобладаващи газирани напитки и редица други полу-фабрикати заемат все по-голяма част от менюто ни. А този начин на хранене, освен че не е никак здравословен, води до проблеми със стомаха като киселини, гастрит, дори и язва. А да не говорим и за трупането на килограми от нездравословната и трудно смилаема храна. A оттам започват и проблеми със съня, депресии и т.н.

Много е  важно да приемаме необходимите ни витамини и минерали, за да се чувстваме жизнени и работоспособни.

Eдин интересен и здравословен начин за нормализиране и дори намаляване на теглото без лишаване на организма от необходимите му вещества, е приемът на спирулина.


Разберете как да отслабнете лесно и здравословно!  Заповядайте на Онлайн мастър клас на тема “Отслабване с билки и хранителни добавки”. За информация: https://www.vitanaturale.eu/events/


Какво е това спирулина?

Спирулина е единственото водорасло, с което можем да се храним дори няколко дни без да приемаме друга храна. Това е така, защото само синьо-зелените водорасли съдържат цял коктейл от витамини, аминокиселини, мастни киселини, хлорофил и минерали.

Аминолиселинният състав в спирулина представлява цели 60 % от основните аминокиселини, необходими на човек.

Най-подходяща е за хора, които спазват продължителни диети, за вегетарианци и спортисти, както  и за всички останали, които водят нездравословен начин на живот и имат нужда от енергия.

Мощният антиоксидантен ефект на това вълшебно водорасло се дължи на съдържащите се в него витамин Е, хлорофил, витамини от групата B, селен и бета каротен. Това прави спирулина добър избор при борба с вируси и при алергични реакции, както и при наличие на различни гъбични инфекции.

От друга страна за спирулина има данни, че нормалзира кръвното налягане и помага при високи нива на холестерола. Полезна е при при хипогликемия и нормализира обмяната на веществата. Подобрява състоянието при пациенти с артрит, екземи и анорексия.

Богата е още на цинк, мед, магнезии, калции и силиции. Тези елементи са жизнено важни за нормално функциониране на редица структури и органи в тялото ни.

Спирулина подобрява производството на колагена, дава необходимата енергия на цялото тяло като в същото време притъпява чувството за глад. Ако искате едно истински здравословно отслабване, то микроводораслото спирулина е пътят към него.

Приемайте таблетките по няколко пъти на ден (в зависимост от дозата) преди храна с много течности.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

mm

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мими е ко-създател и автор във “Forumzdrave.bg”.

154 posts