Публикувано на

Маслото от чаено дърво лекува рак на кожата

Маслото от Чаено дърво е едно от най – ефикасните природни средства за лечение на редица кожни заболявания, изгаряния, сърбеж, различни микози и бактериални инфекции.

Маслото се извлича от листата на растението Melaleuca alternifolia, което се среща в Австралия. Маслото е с доказани антисептични и бактерицидни свойства. Освен че действа благоприятно на имунната система, по последни данни от научни изследвания, се говори за лечебното му действие при рак на кожата.

Маслото от Чаено дърво може да се използва при заболявания, като псориазис, които изискват продължително лечение и в много случаи не се повлияват от методите на традиционната медицина. Липсата на странични ефекти при лечение с маслото е също важно да се отбележи.

Поради огромния брой на полезни съставки в растението, то е много полезно в борбата с Candida, също така и със шестдесет и четирите щамове на пърхот (Malassezia furfur) и много други видове болестотворни гъбички и бактерии ( Clostridium, Cryptosporidium, Diptheroids, E. coli, Enterobacter, Fusobacterium, Gonococcus, Hemophilus, Herpes viruses, Meningococcus, Microsporium, Peptococcus, Proteus).

Маслотото е приложимо и подходящо и при:

акне, алергии, кожни раздразнения, изгаряне, брадавици, ухапвания от насекоми, бронхити, микози по нокти и кожа, помаги при болки в мускулите и ставите, благоприятен ефект при вагинални инфекции, атопичен дерматии, гнойни циреи, псориазис и пърхут, кървене на венците и др.

Етеричното масло може да използвате ако искате да нормализирате работата на мастните жлези, за премахване на плака и неприятна миризма на устната кухина и езика. Със силен аромат, подобен на евкалипта, маслото се ползва с успех в ароматерапията. Аромалампата с етерично масло предпазва от разпространение на инфекции. Етеричното масло действа успокояващо, намалява напрежението и  подобрява вниманието и концентрацията.

Можете да намерите масло от Чаено дърво в аптеките и дрогериите под формата на крем, лосиони за тяло, по – концентрирано етерично масло или в комбинация с други полезни билки.Важно е да не се използва масло от Чаено дърво за вътрешна употреба и да се пази от контакт с очите.

 

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts