Сподели, , Google Plus, Pinterest,

Принтирай

Публикувано на

Гимнастика за лицевите мускули

Стареещото лице се нуждае от козметичен масаж, проведен от опитен козметик по схема. За стягане на отпуснатата мускулатура обаче е наложително да правите специална гимнaстика. По този начин ще запазите еластичността  на кожата и мускулатурата и ще предотвратите образуването на бръчки. Това е същността на модерния лифтинг без операция.

Упражнения за челото

  1. Отворете широко очите и вдигнете високо веждите. Повторете 10-12 пъти, като постепенно ускорявате темпото.
  2. Поставете пръстите на двете ръце върху челото и притегляйте кожата надолу, като същевременно противодействате с опит да вдигнете веждите високо. Повторете 5-6 пъти.

Упражнения за клепачите.

  1. Затворете бавно очите, като оставите много тесен отвор между клепачите. Останете в това положение, докато преброите до 20. За почивка затворете очите без напрежение за няколко секунди. Повторете 5-6 пъти.
  2. Поставете външните ръбове на дланите в ъглите на очите и леко изтеглете кожата към ушите. Затворете бавно очите, докато остане съвсем тесен отвор между клепачите. Бройте до 20. Затворете очите без напрежение за няколко секунди. Повторете 5-6 пъти.

Упражнения за бузите

  1. Издувайте и отпускайте леко бузите. Повторете 10-20 пъти.
  2.  Поставете ръцете, свити в юмрук, една върху друга и облегнете брадата върху тях. Старайте се да повдигате с ръка брадата, като същевременно противодействате с натиска на самата брада.
  3. Напълнете устата си с въздух, издуйте бузите и „търкаляйте“  въздуха, препращайки го последователно под горната и долната устна, от едната и другата буза. Бройте до 30.
  4. Изпълнете предишното упражнение, но вместо въздух използвате езика, като масажирате бузите, венците, зъбите

Упражнения за устните

 Издайте устните напред и ги отворете, като наподобявате рибите. Затворете и отпуснете устните. Повторете 10 пъти.

Упражнения за двойната брадичка и шията

  1. Наклонете врата леко назад и отворете устата. Вдигнете долната челюст докато се допрат горната и долната зъбна редица. Повторете 5-6 пъти.
  2. Представете си, че имате закачена за брадата голяма тежест, която трябва да повдигнете. Повдигайте бавно брадата и навеждайте главата назад, като напрягате всички мускули на шията. Повторете 5 пъти.

Изпълнявайте упражненията за лицето и шията 1-2 пъти седмично пред огледалото с пълно съсредоточване. Преди упражненията почистете основно лицето и шията, без да ги намазвате с крем, за да може секретът на мастните жлези да се отделя свободно. След като приключите упражненията поставете подхранваща маска на лицето.

Прозявайте се често бавно и с наслаждение. Това е чудесно упражнение за цялото лице. В резултат на редовно упражняване на мускулите на лицето и шията плитките бръчки изчезват, а дълбоките се изглаждат значително.

Правилното хранене като начин да забавим стареенето на кожата

Освен гимнастика за лицевите мускули и антиейджинг козметика, кожата се нуждае от различни градивни елементи, които ежедневно си набавяме с храната. Балансираното здравословно хранене е от ключово значение за добра еластичност и нормално омазняване на кожата в дългосрочен план. Редица хронични кожни проблеми като акне, обриви, склонност към омазняване, дехидратирана и суха кожа се повлияват прекрасно от корекция в хранителния режим. От друга страна присъствието на противовъзпалителни храни и билки в режима, е мощно средство за контрол на възпалението и стареенето. В заключение можем да отбележим, че цялостният (холистичен подход) към здравето на кожата на лицето е натурален и ефективен начин да бъдем по-млади и красиви.


Автор:

маг.фарм. Бояна Иванова, фитотерапевт и консултант по балансирано хранене

Индивидуални консултации и програми: https://www.vitanaturale.eu

Е-mail: boyana@vitanaturale.eu

Тел. 0884-789-278

Балансирано хранене - индивидуални консултации с маг.фарм. Бояна Иванова

Автор: маг. фарм. Бояна Иванова

mm

Бояна Иванова е квалифициран фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. Тя е дипломиран магистър по „фармация“ и специалист по „Лечебни растения и фитопродукти”. С удоволствие споделя знанията и опита си в областта, като автор на публикации и лектор на тематични семинари. Повече информация за нейната практика ще откриете тук: https://www.vitanaturale.eu За контакт: тел. 0884-789-278

81 posts