Публикувано на

Да възстановим хормоналния баланс по естествен начин

Кръстоцветните зеленчуци (броколи, зеле, карфиол, брюкселско зеле, къдраво зеле/кейл и др.) са едни от най-полезните растителни храни. Те съдържат редица витамини, минерали, фибри и биоактивни съединения с мощни хормонорегулиращи, противоракови и противовъзпалителни свойства.

Дииндолилметан – един от най-ценните компоненти в състава на кръстоцветните зеленчуци

3,3`-Дииндолилметан (ДИМ) е органично съединение с изключителни ефекти върху здравния статус. Образува се при разкъсването на растителните тъкани по време на дъвчене и при храносмилането на индол-3-карбинола (I3C) – биоактивна субстанция, съдържаща се в зеленчуковите растения от сем. Кръстоцветни.

Най-съществени са ползите на ДИМ при хормонален дисбаланс, особено в случаите на естрогенна доминантност.

В организма ДИМ функционира като модулатор на хормона естроген – подпомага полезните му функции или блокира вредното му въздействие, когато нивата му са по-високи от нормалното и доминират над прогестероновите нива.

Терапията с дииндолилметан е подходяща за двата пола.

Ползи на ДИМ при жените

  • Възстановява баланса между естрогени и прогестини;
  • Понижава нивата на излишния естроген;
  • Насърчава метаболизма на естрогена в посока към „добрия” 2-хидроксиестрон вместо към „лошия” 16-хидроксиестрон.
  • Облекчава симптомите на естрогенна доминантност и на свързаните с нея състояния и заболявания – предменструален синдром (ПМС), болезненост в гърдите, кисти на яйчниците, акне, миома, ендометриоза, инфертилитет, рак на гърдата, яйчниците или ендометриума;
  • Проявява антиандрогенен ефект – потиска ефектите на тестостерона, благодарение на което активността на мастните жлези намалява, а състоянието на кожата при акне се подобрява.
  • Допринася за по-лесното преминаване през периода на менопауза, намалява нощното изпотяване и горещите вълни, подпомага качеството на сексуалния живот.

Ползи на ДИМ при мъжете

  • Намалява проявите при доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза – често уриниране, нецялостно изпразване на пикочния мехур и други симптоми;
  • Подходящо естествено средство за профилактика на рака на простатата;
  • Спомага за забавяне прогресията на простатния карцином.

Ефектите на дииндолилметан се разгръщат в продукта ДИМ Плюс™!

ДИМ Плюс™ съдържа дииндолилметан с гарантирана фармакологична активност. Предлага се под формата на вегетариански капсули, всяка от които съдържа:

Indolplex® Дииндолилметанов комплекс (BR-DIM® или BioResponse DIM); Protectamins® патентована смес екстракти от кръстоцветни зеленчуци – спанак, броколи, зеле; токоферсолан – комплекс на витамин Е със соеви фосфолипиди, който подобрява усвояването и бионаличността на дииндолилметана.

-Какво представлява INDOLPLEX®

INDOLPLEX® е източник на патентована форма на дииндолилметан с максимална степен на усвояване и полезно действие. Защитена е с US Patent 6.086.915 като запазена марка на компанията BioResponse L.L.C.

Включеният в ДИМ Плюс™ дииндолилметан е оригиналният патентован екстракт BioResponse-DIM® Complex, с който са проведени клиничните проучвания, доказващи ползите на диинодилметана.

BioResponse-DIM® Complex е вложен в специални микрокапсули, защитени с патентованата технология Phytosorb®. Това е единствената микрокапсулирана форма, за която клиничните проучвания доказват, че увеличава бионаличността на дииндолилметана след прием.

-Какво представлява PROTECTAMINS®

PROTECTAMINS® е източник на патентована смес екстракти от кръстоцветни зеленчуци (спанак, броколи и зеле). Притежава противотуморни, антиоксидантни, естрогеномодулиращи и кардиопротективни свойства.

PROTECTAMINS® предоставя максималните ползи от зеленчуците и техните ценни компоненти.

Качество, безопасност и ефективност – гарантирани!

ДИМ Плюс™ е произведен съгласно официалния производствен стандарт Добра производствена практика (GMP). Притежава NSF (National Sanitation Foundation) сертификат, удостоверяващ, че съставките му са одобрени за употреба от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) и са безопасни в препоръчаните дози.

Продуктът се отличава с висока бионаличност и отлична поносимост.

Може да се приема продължително време в посочените на опаковката дози.

Не съдържа глутен, млечни продукти, соя, ароматизатори, консерванти, сол, захар, мая, пшеница и генномодифицирани организми и производните им.

Терапията с ДИМ Плюс™ е подходяща за самостоятелен прием – с цел профилактика или в комбинация с други естествени продукти или медикаменти като подкрепяща терапия.

Производител: Nature’s Way – американска компания с 50 години опит в производството на натурални продукти за здраве.