Публикувано на

Българската народна медицина в помощ на синузита

Някои билки могат да се използват много успешно при възпаление на синусите и главоболие. Предлагаме Ви няколко много ефикасни и изпитани начина в домашни условия да се справите със синузита.

1. Лук и чесън.

При наличие на гной може да опитате следната рецепта:

Настъргвате лук и прецеждате сока му през двойна марля. От получените капки, сутрин и вечер във всяка ноздра се капват по 2 капки. Когато секретите и сока преминат в устата се изплюват. Лечението може да продължи 2 седмици.

С помощта на счукан чесън и вода в приблизително еднакво количество, можете да си направите лесно чеснови капки. Трябва да хомогенизирате сместа и да оставите да се утаи. След това, по 2 – 3 пъти дневно да капвате във всяка ноздра 3 – 4 капки от сока с помощта на капкомер.

2. Мед и лимонов сок.

Капките можете да си направите с 1/4 чаена лъжица мед и същото количество лимонов сок. Вечер се капва по 2-3 капки от сместа във всяка ноздра.

Инхалации с лук, лайка, бял равнец и живовляк.

1.  Инхалации с лук: Необходими са ви 2 – 3 глави лук. Нарязвате ги на едро и ги варите заедно с обелките. След това започвате инхалациите.

2. Друга ефикасна рецепта е сместа от по 50 грама живовляк, бял равнец и лайка. 2 супени лъжици от приготвената смес се заливат с 300 мл кипяща вода. Трябва да поври на тих огън за около 5 минути, след което можете да започнете да вдишвате от полезните пари.

Много интересна и лесна за изпълнение е и рецептата на Ванга.

Вечер в една от ноздрите се поставя краве масло с големината на царевично зърно. На следващата вечер процедурата се повтаря и в другата ноздра.

Изберете рецептата, която Ви харесва и опитайте. Стискаме палци!

Ще се радваме да ни предложите и ваши ефикасни рецепти, за да ги публикуваме тук.

Автор: маг.фарм. Мария Качамакова

blank

Мария е магистър-фармацевт. През 2016 година завършва специализирано обучение за фармацевти на тема Здравословно управление на теглото при Професор д-р Стефка Петрова. Мими е завършила курс за инструктори по класическа йога, както и 6-месечно обучение по западна астрология за напреднали. Била е автор на редица статии на здравословна тематика във “farma.bg”, “woman.bg”, списание SOhealth. Мария е дългогодишен автор във “Forumzdrave.bg”.

171 posts

Напиши коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.